• Latest
υπολογιστης

Πρόσβαση στα δεδομένα λειτουργίας Δήμων και Περιφερειών θα αποκτήσουν οι πολίτες

14 Ιανουαρίου 2025
Τα Σούρουβα στη Σιάτιστα. Άναψαν οι κλαδαριές για την υποδοχή του νέου έτους.  Βίντεο και φωτογραφίες

Τα Σούρουβα στη Σιάτιστα. Άναψαν οι κλαδαριές για την υποδοχή του νέου έτους. Βίντεο και φωτογραφίες

31 Δεκεμβρίου 2025
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Στο Ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη, ο Ιατρός Ελευθεριάδης Νικόλαος Ειδικός Γαστρεντερολόγος την Τρίτη 20 Ιανουαρίου

30 Δεκεμβρίου 2025
Τα Σούρουβα στο Μικρόκαστρο. Βίντεο και φωτογραφίες

Τα Σούρουβα στο Μικρόκαστρο. Βίντεο και φωτογραφίες

30 Δεκεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Συλλυπητήριο Μήνυμα για τον Κοσμά Πουγαρίδη

30 Δεκεμβρίου 2025
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Καθυστέρηση ή αδιαφορία για την υλοποίηση από την Περιφερειακή αρχή Αμανατίδη, σημαντικών για την αγροτική ανάπτυξη έργων αρδευτικών δικτύων, στο Δήμο Βοΐου

30 Δεκεμβρίου 2025
Πένθος

Καλλιόπη Βέττα: Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του συντρόφου μας Γιώργου Διαμαντόπουλου

30 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το Επιμελητηριο Κοζάνης εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του συναδέλφου και Εκδότη Κοσμά Πουγαρίδη

30 Δεκεμβρίου 2025
Γιορτές Πεζόδρομου στην Καστοριά: Street Saxophone Music

Γιορτές Πεζόδρομου στην Καστοριά: Street Saxophone Music

30 Δεκεμβρίου 2025
Πάτρα: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για το 2,5 μηνών βρέφος –   Οι άλλες τρείς υποθέσεις που έχουν μπει στο κάδρο

Ιατροί Ειδικότητας στο Κ.Υ. Τσοτυλίου

30 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Κανονικά η λαϊκή αγορά στο Τσοτύλι 

Δήμος Κοζάνης: Στις 5 Ιανουαρίου 2026 οι λαϊκές σε Ηπειρώτικα, Σκ΄ρκα και Κρόκο λόγω Θεοφανείων

30 Δεκεμβρίου 2025
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Κοπή βασιλόπιτας Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου

30 Δεκεμβρίου 2025
Χρήστος Ζευκλής: Η συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του FLASH TV . Βίντεο

Χρήστος Ζευκλής: Η συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του FLASH TV . Βίντεο

30 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσβαση στα δεδομένα λειτουργίας Δήμων και Περιφερειών θα αποκτήσουν οι πολίτες

sierafm by sierafm
14 Ιανουαρίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
υπολογιστης
0
SHARES
28
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν στη λειτουργία και το έργο των Δήμων και των Περιφερειών θα αποκτήσουν οι πολίτες με τον Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τέθηκε σε λειτουργία από τα υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Πρόκειται για διαδικτυακή πλατφόρμα στη διεύθυνση deiktesota.gov.gr που αποσκοπεί στην καταγραφή των βασικών στοιχείων μέτρησης της λειτουργίας και δραστηριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συγκριτική αποτύπωση των επιδόσεών τους, μέσω δεικτών ανά τομέα λειτουργίας.

Η πλατφόρμα συγκεντρώνει ανωνυμοποιημένα δεδομένα για 770 στοιχεία και 167 δείκτες, ταξινομημένα σε 12 ομάδες δεδομένων για τους Δήμους και 8 για τις Περιφέρειες.

Από αυτά, τα 255 αντλούνται απευθείας από περισσότερα από 15 διαφορετικά υφιστάμενα δημόσια μητρώα με διαλειτουργικότητες, ενώ τα 515 συγκεντρώνονται μέσω ερωτηματολογίων που οφείλουν να συμπληρώνουν οι ίδιοι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πλατφόρμα, καταλήγοντας στους 24, 17 για τους Δήμους και 7 για τις Περιφέρειες, τελικούς δείκτες αξιολόγησης.

Η πρώτη συγκέντρωση όλων των παραπάνω δεδομένων στον Κόμβο έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε, πρόσβαση στον Κόμβο deiktesota.gov.gr έχουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες για την υποβολή των στοιχείων, ενώ αμέσως μετά ο Κόμβος θα είναι ελεύθερα προσβάσιμος σε όλους.

Τα στοιχεία των Δήμων ταξινομούνται σε 12 ομάδες δεδομένων ως εξής:

-Οικονομικά Στοιχεία

-Επενδύσεις και Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας

-Ποιότητα Ζωής – Αθλητισμός – Πολιτισμός

-Περιβάλλον – Απορρίμματα

-Εκπαίδευση και Προσχολική Αγωγή

-Άτομα με Αναπηρία – Κοινωνική Προστασία

-Πολιτική Προστασία

-Διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς

-Συντήρηση υποδομών – Ενεργειακή κατανάλωση

-Ανθρώπινο Δυναμικό

-Έξυπνες Πόλεις

-Δημογραφία, βιοτικό επίπεδο, τοπική δραστηριότητα.

Τα στοιχεία των Περιφερειών ταξινομούνται σε 8 ομάδες δεδομένων ως εξής:

-Οικονομικά Στοιχεία

-Επενδύσεις και Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας

-Πολιτική Προστασία

-Υποδομές

-Εκπαίδευση

-Ανθρώπινο Δυναμικό

-Έξυπνες Πόλεις

-Δημογραφία, βιοτικό επίπεδο, τοπική δραστηριότητα.

Ο Κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών που νομοθετήθηκε πριν ένα χρόνο, ξεκίνησε να υλοποιείται με την ανάπτυξη της σχετικής πλατφόρμας, η οποία πλέον βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και σε λίγους μήνες θα αποτελεί ένα μόνιμο, χρήσιμο εργαλείο διαφάνειας και ενημέρωσης για τους πολίτες, το κεντρικό κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας καταγραφής των επιδόσεων για τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, δήλωσε: «Ο Κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μία πραγματική μεταρρύθμιση, προσανατολισμένη στην ενίσχυση της δημόσιας λογοδοσίας. Η πληροφορία είναι δύναμη για όλους. Για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι μέσα από αυτήν την πλατφόρμα μπορούν να αναδείξουν, με μετρήσιμα και αντικειμενικά στοιχεία το έργο που επιτελούν. Για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται για τα πεπραγμένα και τις προτεραιότητες των τοπικών αρχών που τους υπηρετούν. Για το κεντρικό κράτος, που οφείλει να χαράσσει πολιτική και να προσαρμόζει τις παρεμβάσεις του εστιασμένα, βάσει πραγματικών στοιχείων και δεδομένων. Προσδοκούμε η ολοκλήρωση της καταγραφής των στοιχείων να αναδείξει με τρόπο σαφή και εύληπτο το πολυσύνθετο και δύσκολο έργο των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, που στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε: «Η ανάλυση δεδομένων μεγάλου όγκου μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στη χάραξη απoτελεσματικών δημόσιων πολιτικών καθώς και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών. O Κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης αυτών των δυνατοτήτων, καθώς αποτελεί βασικό σημείο καταγραφής της δραστηριότητας των ΟΤΑ. Τόσο οι ίδιοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα έχουν πλήρη γνώση της λειτουργίας τους, όσο και οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά τους. Επίσης σε επίπεδο κεντρικής διακυβέρνησης θα έχουμε πλήρη αντίληψη των αναγκών. Πρόκειται για ένα έργο με αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα: ορθής διακυβέρνησης, διαφάνειας, άμεσης ανταπόκρισης της διοίκησης. Ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών στηρίζουμε το πέρασμα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή εποχή στοχεύοντας στην ενδυνάμωσή της προς όφελος των πολιτών».

Στοιχεία για το έργο

Ο Κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων ΟΤΑ υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Κεντρικός Κόμβος Διαχείρισης και Ανάλυσης Πολυδιάστατων Δεδομένων Μεγάλου Όγκου» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα μητρώα από τα οποία αντλούνται τα ανωνυμοποιημένα δεδομένα του Κόμβου Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης deiktesota.gov.gr είναι ο Κόμβος Διαλειτουργικότητας Οικονομικών Στοιχείων ΟΤΑ, το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων, το Μητρώο Πολιτών, το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων, το Πληροφοριακό Σύστημα myschool, το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, η Πλατφόρμα καταγραφής αθλητικών εγκαταστάσεων ΠΕΛΟΠΑΣ, η πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα (akatharista.apps.gov.gr), το πληροφοριακό σύστημα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, το μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ο Μηχανισμός Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας (ΜΔΑΑΕ), το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), η ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και πληροφοριακά συστήματα χρηματοδοτικών προγραμμάτων και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η επικαιροποίηση των στοιχείων του Κόμβου deiktesota.gov.gr, μετά την πρώτη καταγραφή του Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιείται περιοδικά ανά τρίμηνο/εξάμηνο ή έτος, ανάλογα με την κατηγορία και την πηγή των δεδομένων, μέσω της αυτόματης άντλησης των δεδομένων από τα ανωτέρω μητρώα και της υποβολής των νεότερων στοιχείων απευθείας από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, για όσα δεν είναι διαθέσιμα μέσω διαλειτουργικοτήτων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΔΗΜΟΙ ΟΤΑ
Previous Post

Στιγμές τρόμου έζησε γυναίκα – Την κυνήγησε άνδρας με κατεβασμένο παντελόνι

Next Post

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, (14/1)

Next Post
χιονι αλυσιδες

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, (14/1)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα Σούρουβα στη Σιάτιστα. Άναψαν οι κλαδαριές για την υποδοχή του νέου έτους. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Στο Ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη, ο Ιατρός Ελευθεριάδης Νικόλαος Ειδικός Γαστρεντερολόγος την Τρίτη 20 Ιανουαρίου
  • Τα Σούρουβα στο Μικρόκαστρο. Βίντεο και φωτογραφίες
  • ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Συλλυπητήριο Μήνυμα για τον Κοσμά Πουγαρίδη
  • Κασαπίδης: Καθυστέρηση ή αδιαφορία για την υλοποίηση από την Περιφερειακή αρχή Αμανατίδη, σημαντικών για την αγροτική ανάπτυξη έργων αρδευτικών δικτύων, στο Δήμο Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr