• Latest
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Σημεία της συνέντευξη του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη στην ΕΡΤ Κοζάνης

6 Σεπτεμβρίου 2017
Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά

Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά

18 Φεβρουαρίου 2026
Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας

Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας

18 Φεβρουαρίου 2026
Καστοριά: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

Καστοριά: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

18 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Εορδαία: Εξιχνιάστηκε κλοπή χορτοκοπτικού μηχανήματος

18 Φεβρουαρίου 2026
Το φυσικό αέριο έφτασε στη Γαλατινή Κοζάνης – Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς. Βίντεο

Γαλατινή: Λήγει η προθεσμία για συνδέσεις στη Β’ Φάση του φυσικού αερίου

18 Φεβρουαρίου 2026
«Τς απουκράς ΜΑΝ΄ΤΑΡΑ». Οι Αποκριάτικές Εκδηλώσεις 2025 του Δήμου Γρεβενών – Αναλυτικό Πρόγραμμα

Δήμος Γρεβενών: Ανεβάζει ρυθμούς η Αποκριάτικη Μαν’Τάρα!!!

18 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Αποκριάς 2025

Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εθίμων Αποκριάς 2026

18 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 51χρονου με ναρκωτικά, κροτίδες και όπλα

Κοζάνη: Σύλληψη 51χρονου με ναρκωτικά, κροτίδες και όπλα

18 Φεβρουαρίου 2026
Φλώρινα: Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Φλώρινα: Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

18 Φεβρουαρίου 2026
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του νέου προγράμματος Erasmus+

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήριο για τη δωρεά Πιάνου

18 Φεβρουαρίου 2026
ΔΕΗ: 1.700 μαθητές σε 6 νησιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Πλαστικό μου κι Εγώ»

ΔΕΗ: 1.700 μαθητές σε 6 νησιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Πλαστικό μου κι Εγώ»

18 Φεβρουαρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ανδρέα Τσολακόπουλο

18 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σημεία της συνέντευξη του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη στην ΕΡΤ Κοζάνης

sierafm by sierafm
6 Σεπτεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Για όλα» μίλησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΤ Κοζάνης και στον δημοσιογράφο Κώστα Δαβάνη.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης αναφερόμενος στη συμπλήρωση 3 χρόνων στη διοίκηση του Δήμου τόνισε πως η αρχική έλλειψη εμπειρίας ξεπεράστηκε από την πολύ σκληρή δουλειά και τον ενθουσιασμό σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως στην «αρχή κάποιοι πίστεψαν πως η παρούσα δημοτική αρχή θα διαλυθεί μπροστά στη μεγάλη πρόκληση στα εξ ων συνετέθη. Μετά από 3 χρόνια έχουμε πολλά να δείξουμε στους πολίτες, τους ζητάμε να δουν τι είπαμε προεκλογικά και τι κάνουμε. Δεν υποστηρίζω πως τα κάναμε όλα τέλεια αλλά αν τα βάλουμε όλα στη ζυγαριά  θεωρώ πως γέρνει πολύ προς τα θετικά».

Η εσωτερική αναδιοργάνωση του Δήμου ήταν από τις πρώτες προκλήσεις της Δημοτικής Αρχής. «Σκοπός των αλλαγών που κάναμε ήταν να βελτιστοποιήσουμε τη λειτουργία του Δήμου. Αντιλαμβάνομαι πως είναι ένα κομμάτι που δεν είναι άμεσα ορατό στους δημότες αλλά σταδιακά εμφανίζεται σε κάθε επαφή των πολιτών με τις υπηρεσίες του Δήμου που πλέον λειτουργούν καλύτερα. Μεγάλο κομμάτι της αναδιοργάνωσης ήταν οι αλλαγές στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σοβαρά προβλήματα αντιμετώπιζε και χωρίς να παραγνωρίσουμε τις όποιες προσπάθειες έγιναν και παλιότερα. Άλλωστε εμείς δεν επιδιώξαμε να μηδενίσουμε καμιά προσπάθεια παρά τις ευθύνες που έχουμε  επιρρίψει. Μια δουλειά που έχει αποδώσει καρπούς, ένας Δήμος που το 2019,   όταν και θα κριθούμε από τους πολίτες, θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όταν τον παραλάβαμε».

Αναφορικά με τα ζητήματα της καθημερινότητας ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως δίνουμε μια πολύ μεγάλη μάχη με πολύ λίγους πόρους. «Προσπαθήσαμε να δώσουμε βάση στις Τοπικές Κοινότητες, όπου για καιρό πίστευαν πως υπήρχε έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς Δήμου. Όποιος ρίξει μια ματιά στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2017 θα δει πολλά  έργα  στις Τοπικές Κοινότητες,  μικρές παρεμβάσεις με μεγάλη σημασία που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα. Ενδεικτικά να αναφέρω τα έργα στον Πολύμυλο, από το τέλος των ΑΠΕ , για την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας της πατάτας, έργα στο Δρέπανο, για πρώτη φορά από τα έσοδα του Πανηγυριού, το γήπεδο της Άνω Κώμης κ.α».

Ο κ. Ιωαννίδης έκανε ειδική αναφορά στη βελτίωση των σχολικών υποδομών και ιδιαίτερα  στο Ειδικό Δημοτικό  Σχολείο, για το οποίο σημείωσε πως φέτος είναι η τελευταία χρονιά που οι μαθητές  θα κάνουν μάθημα στο συγκεκριμένο κτήριο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε στη ανάπλαση του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού και στη αξιοποίηση του, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. «Έχουμε καταθέσει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που περιλαμβάνει μια μεγάλη παρέμβαση στον άξονα κεντρική πλατεία- Σιδηροδρομικός Σταθμός, στην πλατεία Λασσάνη και στην οδό Αριστοτέλους. Κορωνίδα η ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ένα πάγιο αίτημα της πόλης, που θα γίνει πράξη μετά την προγραμματική σύμβασης παραχώρησης από τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑ ΟΣΕ με συμβολικό ενοίκιο για 99 χρόνια. Έτσι θα υπάρξει μια μεγάλη παρέμβαση, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης. Οι μελέτες προχωρούν και σε λίγο καιρό θα προκηρυχτεί Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την αναμόρφωση της έκτασης του Σ.Σ. Αναζητούμε χρηματοδότηση και  για τη Στεγασμένη Λαϊκή καθώς δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά και σύντομα θα δούμε να ξεκινούν και έργα, που θα αλλάξουν την πόλη».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Ιωαννίδης διέψευσε κατηγορηματικά φημολογία πως στο πλαίσιο της ανάπλασης της Οδού Αριστοτέλους,  υπάρχει ενδεχόμενο να κοπούν τα δέντρα, που βρίσκονται επί της οδού.

Μεγάλη βαρύτητα τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης δίνεται και στο κομμάτι του αθλητισμού. «Αξιοποιούμε το κλειστό της Λευκόβρυσης που όλοι ξέρουμε πόσα χρόνια έμεινε κλειστό και κανείς δεν πίστευε ότι θα λειτουργήσει. Προχωράμε άμεσα σε έργα που μετά από πολλά χρόνια θα αλλάξουν την εικόνα του ΔΑΚ, χωρίς βέβαια να πιστεύουμε πως θα λυθούν όλα  τα προβλήματα. Θα προχωρήσουμε και σε μεγαλύτερα έργα όπως η βελτίωση του χώρου του γηπέδου της Κοζάνης με αλλαγή ταρτάν».

Σχετικά με την νέα πλατεία Αιανής ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως το έργο βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης, υπάρχει όμως πρόβλημα χρηματοδότησης, το οποίο όμως δεν είναι ευθύνη του Δήμου και ευελπιστούμε να ξεπεραστεί γρήγορα. «Είναι ένα έργο που παραλάβαμε στο τέλος της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου με πολλά προβλήματα, ο Δήμος έχει κάνει ότι είναι δυνατό».

Για το δρόμο Αιανής- Καισαρειάς «η κατάσταση επιδεινώθηκε από νέα βροχόπτωση και άλλαξαν οι μελέτες. Είναι ευθύνη της Περιφέρειας και σύμφωνα με όσα ξέρω δημοπρατείται το επόμενο διάστημα, όπως και το κομμάτι Πρωτοχώρι- Λευκοπηγή».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου. «Αξιοποιήσαμε το διαθέσιμο προσωπικό και εδώ και αρκετούς μήνες πολυμελή συνεργεία βρέθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες και τα καθάρισαν, μια δουλειά που αναγνωρίστηκε από όλους. Παράλληλα και η εικόνα της πόλης θεωρώ πως είναι πολύ καλή και αυτό θα συνεχιστεί. Να αναφέρω επίσης πως με τις αποφάσεις που έχουμε λάβει θέλουμε να εδραιώσουμε το δημοτικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας ζητώντας μόνιμες προσλήψεις και αγοράζοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό. Προχωρήσαμε ακόμη στην πιλοτική υπογειοποίηση κάδων ενώ ξεκινήσαμε το πρόγραμμα συλλογής οργανικών απορριμμάτων στα Πλατάνια και θέλουμε να το συνεχίσουμε σε όλη την πόλη».

Για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, που δεν αφορά όμως μόνο το Δήμο Κοζάνης αλλά σχεδόν το σύνολο των περιφερειακών Δήμων. «Έχει ξεκινήσει ένας διάλογος από το αρμόδιο Υπουργείο για να τροποποιηθεί ο νόμος, καθώς έχει διαπιστωθεί πως έχει πάρα πολλά κενά και ασάφειες, όπως στο κομμάτι της περισυλλογής και των επανεντάξεων , της διαχείρισης των επικίνδυνων ζώων κ.α. Αρκεί να σας ενημερώσω πως ως Δήμαρχος Κοζάνης είμαι «κατηγορούμενος» από φιλοζωικές οργανώσεις για την κατάληξη της γνωστής ιστορίας με τα ροτβάιλερ.  Ο Δήμος Κοζάνης, είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας που λειτουργεί αδειοδοτημένο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων και το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με Κτηνίατρο, στειρώσεις κ.α. Όμως το πρόβλημα παραμένει. Πρέπει να βρούμε πως έρχονται τα σκυλιά στην πόλη, ποιος τα φέρνει και γιατί. Υπάρχει και ευθύνη αυτών που δημιουργούν εστίες δημιουργίας αγελών σε διάφορα σημεία της πόλης που δημιουργούν πολλά προβλήματα. Λειτουργούμε σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, έχουμε μεγάλες ευθύνες αλλά περιορισμένα εργαλεία».

Για το νέο οικισμό της Ποντοκώμης ο Δήμαρχος ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία της σκάφης και τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα παραλάβει τις μελέτες για την επόμενη φάση. « Ο Δήμος αναμένει να εισπράξει τα χρήματα από τις απαλλοτριώσεις ώστε να τα επενδύσει όλα στο νέο οικισμό. Συζητούμε τον τρόπο επίσπευσης της διανομής των οικοπέδων,  να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να κάνουμε ένα συνεκτικό οικισμό».

Για  το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης ο κ .Ιωαννίδης σημείωσε πως «όταν το πρωτοαναφέραμε πριν από περίπου 2 χρόνια δεχθήκαμε απαξίωση. Σήμερα όμως αποδίδει καρπούς. Αναγνωρίζεται πως το πρόβλημα της περιοχής δεν είναι μεμονωμένο αλλά υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη και ζητάμε να  δημιουργηθεί ένας μηχανισμός υποστήριξης περιοχών σε μετάβαση, λόγω της αναμενόμενης απεξάρτησης της Ευρωπαϊκής Οικονομίας από τον άνθρακα. Βρεθήκαμε με το Δήμαρχο Εορδαίας στις Βρυξέλλες και τους επόμενους μήνες κλιμάκιο της Ευρωπαικής Επιτροπής θα έρθει στην περιοχή. Έχουμε κάνει πολλά βήματα με βασικότερα τη συνειδητοποίηση της κατάστασης και τη συνεργασία των φορέων».

Τέλος ο Δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής με αρδευτικά σε όλη την έκταση του Δήμου και παράλληλα μέσω της συνεργασίας με φορείς και επαγγελματίες του χώρου, ώστε να αναδειχθεί η εικόνα της Κοζάνης ως ένας τόπος που παράγει τοπικά  προϊόντα μεγάλης αξίας και σημασίας.

 

 

 

Previous Post

Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα αγιασμών σχολείων Δήμου Βοΐου

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Καταβολή προνοιακών επιδομάτων Ιουλίου- Αυγούστου 2017

Next Post
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δήμος Κοζάνης: Καταβολή προνοιακών επιδομάτων Ιουλίου- Αυγούστου 2017

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά
  • Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας
  • Καστοριά: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά
  • Εορδαία: Εξιχνιάστηκε κλοπή χορτοκοπτικού μηχανήματος
  • Γαλατινή: Λήγει η προθεσμία για συνδέσεις στη Β’ Φάση του φυσικού αερίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr