• Latest
ΤΣΙΠΡΑΣ

Σκέψεις για περιοδεία Τσίπρα στη Μακεδονία -Οι δημοσκοπήσεις τρόμαξαν το Μαξίμου

28 Φεβρουαρίου 2019
Ενημερωτική ομιλία με θέμα: Ενημέρωση και ενδυνάμωση γονέων για μαθησιακές δυσκολίες στην Εράτυρα

Ενημερωτική ομιλία με θέμα: Ενημέρωση και ενδυνάμωση γονέων για μαθησιακές δυσκολίες στην Εράτυρα

27 Μαΐου 2026
Σιάτιστα: Ξεκίνησαν οι Μέρες Γιορτών Βοΐου “Πέλεκον” 2026. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ξεκίνησαν οι Μέρες Γιορτών Βοΐου “Πέλεκον” 2026. Βίντεο και φωτογραφίες

27 Μαΐου 2026

Πρώην αντιδήμαρχος συνθλίβει ζωντανό γατάκι χτυπώντας το με δύναμη σε τοίχο τρεις φορές

27 Μαΐου 2026
ασθενοφορο

Νεκρός 10χρονος σε αρδευτικό κανάλι: Συνελήφθη 43χρονη για ρευματοκλοπή – Το καλώδιο περνούσε από το κανάλι

27 Μαΐου 2026
Το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

27 Μαΐου 2026
Ξεκίνησε η διανομή αθλητικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης

Ξεκίνησε η διανομή αθλητικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης

27 Μαΐου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Κουκουλόπουλος σε Κεραμέως: Μέχρι ο ΕΦΚΑ να διορθώσει τα δικά του λάθη, να δοθεί παράταση σε όλους για την καταβολή της α’ δόσης εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών

27 Μαΐου 2026
Δήμος Κοζάνης: «Ρωτήστε έναν λογοθεραπευτή…υπάρχει λόγος» 

Δήμος Κοζάνης: «Ρωτήστε έναν λογοθεραπευτή…υπάρχει λόγος» 

27 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Οι ενεργειακές κοινότητες και οι μικροί παραγωγοί Α.Π.Ε. χρειάζονται στήριξη για να αντιμετωπίσουν την οικονομική ασφυξία και να συμβάλλουν στη μείωση του κόστους ενέργειας για τους πολίτες

27 Μαΐου 2026
Saga

Πρόγραμμα Δημοπρασιών Saga Furs 2026–2027

27 Μαΐου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στα Γιάννενα το πρώτο φετινό κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

27 Μαΐου 2026
ΦΙΔΙ

Στη σφουγγαρίστρα είχε κρυφτεί ένα φίδι!

27 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σκέψεις για περιοδεία Τσίπρα στη Μακεδονία -Οι δημοσκοπήσεις τρόμαξαν το Μαξίμου

sierafm by sierafm
28 Φεβρουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΣΙΠΡΑΣ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μάχη «επιβίωσης» για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τςιπρα εξελίσσεται η εκλογική αντιπαράθεση στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς τα ευρήματα από τις δημοσκοπήσεις έχουν προκαλέσει σχεδόν πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αντιδράσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν δείχνουν να κοπάζουν, οι εκλογολόγοι στις δημοσκοπήσεις βλέπουν πραγματική «καθίζηση» του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από τη Λάρισα και ο εκλογικός σχεδιασμός ανατρέπεται.

Τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στην Πτολεμαΐδα, με αφορμή την παρουσία εκεί της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Είχαν προηγηθεί οι βίαιες επιθέσεις στα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη στα Γιαννιτσά με τη Θεοδώρα Τζάκρη, τα επεισόδια στην ομιλία του Δημ. Τζανακόπουλου στην Κατερίνη, αλλά και οι αντιδράσεις στην ομιλία Τσακαλώτου στην Καβάλα.

Ακόμα και αν δεν υπήρχαν οι δημοσκοπήσεις, η ομάδα Μαξίμου έχει πλήρη επίγνωση των αντιδράσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Και οι δηλώσεις περί της δράσης ακροδεξιών στοιχείων μπορεί να προσφέρουν ένα βολικό άλλοθι, αλλά δεν αλλάζουν την εικόνα.

Έτσι, πλέον, επιστρατεύεται ο πρωθυπουργός. Το μεγάλο και καλό «χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα θέλουν τον πρωθυπουργό να σχεδιάζει τις επόμενες εβδομάδες έξοδο εκτός των τειχών, στις καυτές εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, σε μια προσπάθεια «να μαζέψει» τις αντιδράσεις και να προσφέρει επιχειρήματα στους εναπομείναντες πιστούς ψηφοφόρους του κόμματος, που δυσκολεύονται ακόμα και να εμφανιστούν στα καφενεία.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι το δύσκολο -έως αδύνατο- έργο της αλλαγής κλίματος στη Β. Ελλάδα θα το αναλάβει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα δεν τρέφουν αυταπάτες. Βλέπουν από τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων ότι η μάχη στις περιφέρειες της Β. Ελλάδας είναι χαμένη και αυτό που ελπίζουν είναι απλά να περιορίσουν τη ζημιά. Και σε αυτή την προσπάθεια ο ρόλος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταλυτικός.

Η οργή που διαφαίνεται στη Βόρεια Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλάζει όμως, όπως φαίνεται, και το εκλογικό ημερολόγιο. Αν και επισήμως οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο, καθώς δεν είναι λίγοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που θεωρούν αυτοκτονική την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές την άνοιξη με τόσο νωπή την υπογραφή της Συμφωνίας, το κλίμα φαίνεται πως δείχνει Μάιο.

Το επιχείρημα είναι απλό. Σε περίπτωση που οι εκλογές καθυστερήσουν και παραπεμφθούν για το τέλος της 4ετίας, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με μια στρατηγικού τύπου ήττα, από την οποία πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει. Θα έχουν προηγηθεί οι ευρωεκλογές και η διαφαινόμενη ήττα -με μεγάλη διαφορά- από τη Νέα Δημοκρατία και συνεπώς το φθινόπωρο η αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι δεδομένη.

Οι υποστηρικτές του σεναρίου των πρόωρων εκλογών τον Μάιο υποστηρίζουν ότι η μόνη λύση για να αποφευχθεί μια πλήρης ανατροπή του σκηνικού είναι να προλάβουν την απόλυτη φθορά της κυβέρνησης, στήνοντας κάλπες μαζί με τις ευρωεκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο χαρτί που θα παίξει ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι αυτό της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά. Σε αυτό ποντάρει για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές, και σε αυτό θα επιμείνει μέχρι τέλους.

Πριν, λοιπόν, την όποια έξοδο στη Βόρεια Ελλάδα, θα προηγηθούν οι επαφές με τους πρόθυμους της «απεύθυνσης ενός πλατιού καλέσματος», όπως είπε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την προσέλκυση και την απορρόφηση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Έστω και αν προς το παρόν τα κέρδη από την πρόσκληση για συνεργασία φαίνονται περιορισμένα.

Πηγή: iefimerida.gr
Tags: ΤΣΙΠΡΑΣ
Previous Post

H Αποκριά στην Κοζάνη στο διαδίκτυο

Next Post

Τι φταίει για το ροχαλητό; Ποιους κινδύνους μπορεί να κρύβει και πως θεραπεύεται με υπερήχους;

Next Post
ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΥΠΝΟΣ

Τι φταίει για το ροχαλητό; Ποιους κινδύνους μπορεί να κρύβει και πως θεραπεύεται με υπερήχους;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ενημερωτική ομιλία με θέμα: Ενημέρωση και ενδυνάμωση γονέων για μαθησιακές δυσκολίες στην Εράτυρα
  • Σιάτιστα: Ξεκίνησαν οι Μέρες Γιορτών Βοΐου “Πέλεκον” 2026. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Πρώην αντιδήμαρχος συνθλίβει ζωντανό γατάκι χτυπώντας το με δύναμη σε τοίχο τρεις φορές
  • Νεκρός 10χρονος σε αρδευτικό κανάλι: Συνελήφθη 43χρονη για ρευματοκλοπή – Το καλώδιο περνούσε από το κανάλι
  • Το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr