• Latest
ΔΙΑΔΥΜΑ

Συνάντηση των εταίρων του έργου SYMBIOSIS στα Μπίτολα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας

2 Ιουλίου 2018
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές: Μαθητής εξεταζόταν την ώρα που σκοτωνόταν ο πατέρας του

6 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση των εταίρων του έργου SYMBIOSIS στα Μπίτολα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας

sierafm by sierafm
2 Ιουλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΑΔΥΜΑ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «SYMBIOSIS» (SYMbiotic networks of BIO-waste Sustainable management) του Προγράμματος Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-The former Yugoslav Republic of Macedonia 2014-2020”, συμμετείχε με επιτυχία στην εναρκτήρια συνάντηση των εμπλεκομένων εταίρων που πραγματοποιήθηκε στα Μπίτολα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις 28 και 29 Ιουνίου 2018.

Το πρόγραμμα SYMBIOSIS προωθεί την βιομηχανική συμβίωση μεταξύ διαφορετικών βιομηχανικών κλάδων για την καλύτερη αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων. Ο όρος ‘οργανικά απόβλητα’ δεν αναφέρεται μόνο στο οργανικό κλάσμα των Αστικών Απορριμμάτων αλλά κυρίως στα υπολείμματα γεωργικών καλλιεργειών, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, βιομηχανικών/ βιοτεχνικών οργανικών αποβλήτων κ.α. τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να αξιοποιηθούν παραγωγικά και να αποτελέσουν πρώτη ύλη για την παραγωγή άλλων προϊόντων της εφοδιαστικής αλυσίδας ή για την παραγωγή ενέργειας και οργανικού λιπάσματος ως λύση στο τέλος του χρόνου ζωής ενός προϊόντος (end of life solution).

Ο κύριος στόχος του έργου είναι να καταγράψει το ανεκμετάλλευτο δυναμικό του οργανικού υλικού από τη μία και τις ανάγκες της βιομηχανίας για οργανικό υλικό από την άλλη, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί το υλικό αυτό για τις ανάγκες της βιομηχανίας και την καλύτερη αξιοποίηση των οργανικών υλών είτε ως πρώτη ύλη ή ως καύσιμο.
Στόχος του έργου είναι να αναπτύξει μία πλατφόρμα βιομηχανικής συμβίωσης η οποία θα χρησιμοποιείται για την σύζευξη της προσφοράς με την ζήτηση για διαθέσιμη οργανική ύλη. Επιπλέον θα γίνουν χρηματοοικονομικές και περιβαλλοντικές μελέτες για τον υπολογισμό του οικονομικού μεγέθους καθώς και των περιβαλλοντικών οφελών από την αξιοποίηση του οργανικού αυτού υλικού, σχέδια δράσης για την αξιοποίηση του οργανικού υλικού από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων καθώς και ευρείας κλίμακας πιλοτικές εφαρμογές με την χρήση bio-containers και καφέ κάδων για την προώθηση της ανακύκλωσης του οργανικού κλάσματος των Αστικών Αποβλήτων.
Οι εταίροι του προγράμματος SYMBIOSIS είναι:
• Δημόσια Επιχείρηση Kommunalec Bitola (Π.Γ.Δ.Μ.)
• ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. (ΕΛΛΑΔΑ)
• Δημόσια Επιχείρηση δημοτικών έργων Kommunalna Higiena Novaci (Π.Γ.Δ.Μ.)
• Innopolis (ΕΛΛΑΔΑ)
• Κίνηση για το Περιβάλλον – Molika Dom Bitola (Π.Γ.Δ.Μ.)
• Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΛΛΑΔΑ)
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου είναι:
(1) Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα των οργανικών αποβλήτων. Σύμφωνα με διεθνή πρότυπα μέτρησης των επιπτώσεων στην απασχόληση στον τομέα των οργανικών αποβλήτων, τουλάχιστον μία (1) θέση απασχόλησης θα δημιουργείται για την εκτέλεση της συμφωνίας μεταξύ ενός παραγωγού βιο-αποβλήτων και ένας χρήστης αυτών. Επομένως, εάν το έργο επιτύχει 10 τέτοιες συμφωνίες στην διασυνοριακή περιοχή του Έργου, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 10 νέων θέσεων εργασίας.
(2) Δημιουργία στρατηγικών εφαρμογής σε επίπεδο λήψης αποφάσεων. Λόγω της ανάπτυξης του Σχεδίου Δράσης για την εκμετάλλευση των οργανικών πόρων στις Περιφέρειες στόχου, η προώθηση της αξιοποίησης των οργανικών υλών θα ακμάσει δημιουργώντας οφέλη για τις τοπικές επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινότητες συνδέοντας τα Τοπικά Σχέδια Δράσης με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.
(3) Μείωση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των βιο-αποβλήτων. Οι οργανικές ύλες δεν θα απορρίπτονται αλλά θα αξιοποιούνται.

Ως εκ τούτου, μέσω της εφαρμογής των πιλοτικών δράσεων, οι συνολικές ποσότητες των οργανικών αποβλήτων, που δεν χρησιμοποιούνται θα μειωθούν.
4) Δημιουργία οικονομικής δραστηριότητας με τη χρήση της πλατφόρμας για την βιομηχανική συμβίωση ως ένα ισχυρό εργαλείο δικτύωσης.

Μέσω της πλατφόρμας SYMBIOSIS, κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή θα έχει τη δυνατότητα να διερευνεί επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν με την εξεύρεση και εξασφάλιση φθηνής πρώτης ύλη για την επιχείρηση.

Εκτός από τις πληροφορίες για την διάθεση οργανικής ύλης, στοιχεία για το κόστος της μεταφοράς, της διαχείρισης και ενδεχόμενης επεξεργασίας θα είναι διαθέσιμες.
(5) Μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Για κάθε τόνο οργανικών αποβλήτων που δεν οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής ταφής ή δεν καίγονται, υπάρχει μια μείωση των αέριων του θερμοκηπίου που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα. Βάση του στόχου για καλύτερη διαχείριση/αξιοποίηση 10.000 τόνων ετησίως στην διασυνοριακή περιοχή αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μείωση κατά 300 τόνοι των εκπομπών μεθανίου.

Tags: ΔΙΑΔΥΜΑ
Previous Post

Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής στο Καλονέρι

Next Post

Πτολεμαΐδα: Έσπασε τη τζαμαρία και έκλεψε την ταμειακή

Next Post
κλοπη

Πτολεμαΐδα: Έσπασε τη τζαμαρία και έκλεψε την ταμειακή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ
  • Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια
  • Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες
  • Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά
  • Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr