Ολοκληρώθηκε το καινοτόμο συνεργατικό έργο WETINAGRI
ΣΕΑ Κοζάνης Γέφυρας Ζωής: Στο Δ.Δ. Αγ. Παρασκευής η 17η Αιμοδοσία
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ
Διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: 13 μέλη στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του Stanford
Κοζάνη: Η επέτειος ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
Καλλιόπη Βέττα: «Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια ώστε να μην προστεθεί ένας ακόμη κρίκος απαξίωσης στην  Π.Ε. Κοζάνης»
Συγχαρητήριο του συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» για την εκλογή του Επισκόπου Δομενίκου Αθηναγόρα
Επέτειος 113 ετών από τη Μάχη των Λαζαράδων – Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής. Φωτογραφίες
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης
Διάλεξη με θέμα την αρτηριακή πίεση στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης από ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κοζάνης.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Συντηρείτε σωστά τα τρόφιμά σας;

Η σωστή συντήρηση ξεκινά ψωνίζοντας από το σουπερμάρκετ:
* Πάντα όταν πρόκειται για τυποποιημένα προϊόντα ελέγχετε τις ημερομηνίες λήξης.
* Ξεκινώντας την επιλογή προϊόντων είναι σημαντικό να βάζετε πρώτα στο καλάθι σας μη ευπαθή τρόφιμα που δεν θέλουν ψυγείο, όπως κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια, καφέ, ρύζι κ.λπ. Στη συνέχεια, επιλέγετε τα ευπαθή που θέλουν ψυγείο, όπως γάλα, τυρί, κρέας, ψάρι και αφήνετε για το τέλος τα κατεψυγμένα.
* Οταν τελειώνετε τα ψώνια σας μη χάνετε χρόνο και αμέσως μετά το σουπερμάρκετ πηγαίνετε σπίτι.
Επιστρέφοντας στο σπίτι: 
* Εχοντας ψωνίσει είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε τα τρόφιμα που μένουν εκτός ψυγείου και να αποθηκεύετε αυτά που θέλουν ψυγείο ή κατάψυξη.
* Βάλτε αμέσως τα ευπαθή προϊόντα στο ψυγείο.

Πόσο «κρατάνε» τα τρόφιμα στο ψυγείο;
Κάτι που είναι επίσης βασικό να τονίσουμε είναι ότι για να πετύχετε τη maximum διάρκεια ζωής ενός τροφίμου είναι πολύ σημαντικό να το βάζετε στο ψυγείο με τον σωστό τρόπο. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιους σχετικούς βασικούς κανόνες:
* Μη φορτώνετε με πολλά πράγματα το ψυγείο, γιατί ανεβαίνει η θερμοκρασία του.
* Μη στοιβάζετε το ένα τρόφιμο πάνω στο άλλο, γιατί εμποδίζετε την ομοιόμορφη ψύξη τους.
* Αποθηκεύετε τα ευπαθή προϊόντα ή αυτά που θέλετε να διατηρήσετε περισσότερο στο ψυχρότερο μέρος του ψυγείου (ψυχρότερα ράφια θεωρούνται αυτά που βρίσκονται κοντά στην κατάψυξη).
* Επειδή στην πόρτα του ψυγείου η ψύξη δεν είναι τόσο δυνατή όσο στα υπόλοιπα μέρη του, προτιμάτε να βάζετε εκεί τα προϊόντα μακράς διαρκείας (π.χ. αναψυκτικά, μπίρες, χυμούς κ.λπ.).
* Μην ανοιγοκλείνετε συνέχεια και μην αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου.
* Μην αφαιρείτε τη φλούδα και μην κόβετε τα φρούτα και τα λαχανικά που θα βάλετε στο ψυγείο.
* Αν βάλετε τα φρούτα στο ψυγείο, έχετέ τα τυλιγμένα σε αδιαφανείς σακούλες.
* Μην τοποθετείτε στο ψυγείο ζεστό φαγητό, αλλά αφήστε το πρώτα να κρυώσει.
* Μη βάζετε κοντά μαγειρεμένα με ωμά τρόφιμα.
* Οταν βγάζετε τρόφιμα από την κατάψυξη και αποψύχονται ποτέ μην τα ξαναψύξετε.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Η σωστή συντήρηση ξεκινά ψωνίζοντας από το σουπερμάρκετ:
* Πάντα όταν πρόκειται για τυποποιημένα προϊόντα ελέγχετε τις ημερομηνίες λήξης.
* Ξεκινώντας την επιλογή προϊόντων είναι σημαντικό να βάζετε πρώτα στο καλάθι σας μη ευπαθή τρόφιμα που δεν θέλουν ψυγείο, όπως κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια, καφέ, ρύζι κ.λπ. Στη συνέχεια, επιλέγετε τα ευπαθή που θέλουν ψυγείο, όπως γάλα, τυρί, κρέας, ψάρι και αφήνετε για το τέλος τα κατεψυγμένα.
* Οταν τελειώνετε τα ψώνια σας μη χάνετε χρόνο και αμέσως μετά το σουπερμάρκετ πηγαίνετε σπίτι.
Επιστρέφοντας στο σπίτι: 
* Εχοντας ψωνίσει είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε τα τρόφιμα που μένουν εκτός ψυγείου και να αποθηκεύετε αυτά που θέλουν ψυγείο ή κατάψυξη.
* Βάλτε αμέσως τα ευπαθή προϊόντα στο ψυγείο.

Πόσο «κρατάνε» τα τρόφιμα στο ψυγείο;
Κάτι που είναι επίσης βασικό να τονίσουμε είναι ότι για να πετύχετε τη maximum διάρκεια ζωής ενός τροφίμου είναι πολύ σημαντικό να το βάζετε στο ψυγείο με τον σωστό τρόπο. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιους σχετικούς βασικούς κανόνες:
* Μη φορτώνετε με πολλά πράγματα το ψυγείο, γιατί ανεβαίνει η θερμοκρασία του.
* Μη στοιβάζετε το ένα τρόφιμο πάνω στο άλλο, γιατί εμποδίζετε την ομοιόμορφη ψύξη τους.
* Αποθηκεύετε τα ευπαθή προϊόντα ή αυτά που θέλετε να διατηρήσετε περισσότερο στο ψυχρότερο μέρος του ψυγείου (ψυχρότερα ράφια θεωρούνται αυτά που βρίσκονται κοντά στην κατάψυξη).
* Επειδή στην πόρτα του ψυγείου η ψύξη δεν είναι τόσο δυνατή όσο στα υπόλοιπα μέρη του, προτιμάτε να βάζετε εκεί τα προϊόντα μακράς διαρκείας (π.χ. αναψυκτικά, μπίρες, χυμούς κ.λπ.).
* Μην ανοιγοκλείνετε συνέχεια και μην αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου.
* Μην αφαιρείτε τη φλούδα και μην κόβετε τα φρούτα και τα λαχανικά που θα βάλετε στο ψυγείο.
* Αν βάλετε τα φρούτα στο ψυγείο, έχετέ τα τυλιγμένα σε αδιαφανείς σακούλες.
* Μην τοποθετείτε στο ψυγείο ζεστό φαγητό, αλλά αφήστε το πρώτα να κρυώσει.
* Μη βάζετε κοντά μαγειρεμένα με ωμά τρόφιμα.
* Οταν βγάζετε τρόφιμα από την κατάψυξη και αποψύχονται ποτέ μην τα ξαναψύξετε.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *