Συνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη
Πανόραμα Βαλκανικού Κινηματογράφου στη Φλώρινα, 14–18 Νοεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης: Νέα Εκπαιδευτική Δράση για τον Κλάδο Τροφίμων και Εστίασης
Σιάτιστα: Κατέθεσαν στεφάνια τα σχολεία για την απελευθέρωση. Βίντεο και φωτογραφίες
Στις εκδηλώσεις για την 113η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Σιάτιστας η Φιλαρμονική Κέρκυρας
Συλλόγος Φίλων Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα: Πρόσκληση σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση.
Πτολεμαΐδα: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 19χρονος συνεπιβάτης δικύκλου
Διαμαρτυρία στα Σέρβια για τη διατήρηση βασικών υπηρεσιών
Συνάντηση με τις ΕΠΣ είχε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης
ΔΕΗ: βράβευσε 443 παιδιά εργαζομένων που αρίστευσαν στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση
Το Θέατρο ΠΑΡΕΑ σας προσκαλεί στη μουσικοθεατρική παράσταση του Μιχάλη Πιτένη με τίτλο:  Στους Δρόμους της Νύχτας ΜΑΖΟΧΑ
Προσωπικός Αριθμός… από κούνια: Σκοπός να αποδίδεται από τη γέννηση – Ποια λάθη θα μπορείτε να διορθώσετε από 3 Ιουνίου

Συντηρείτε σωστά τα τρόφιμά σας;

Η σωστή συντήρηση ξεκινά ψωνίζοντας από το σουπερμάρκετ:
* Πάντα όταν πρόκειται για τυποποιημένα προϊόντα ελέγχετε τις ημερομηνίες λήξης.
* Ξεκινώντας την επιλογή προϊόντων είναι σημαντικό να βάζετε πρώτα στο καλάθι σας μη ευπαθή τρόφιμα που δεν θέλουν ψυγείο, όπως κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια, καφέ, ρύζι κ.λπ. Στη συνέχεια, επιλέγετε τα ευπαθή που θέλουν ψυγείο, όπως γάλα, τυρί, κρέας, ψάρι και αφήνετε για το τέλος τα κατεψυγμένα.
* Οταν τελειώνετε τα ψώνια σας μη χάνετε χρόνο και αμέσως μετά το σουπερμάρκετ πηγαίνετε σπίτι.
Επιστρέφοντας στο σπίτι: 
* Εχοντας ψωνίσει είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε τα τρόφιμα που μένουν εκτός ψυγείου και να αποθηκεύετε αυτά που θέλουν ψυγείο ή κατάψυξη.
* Βάλτε αμέσως τα ευπαθή προϊόντα στο ψυγείο.

Πόσο «κρατάνε» τα τρόφιμα στο ψυγείο;
Κάτι που είναι επίσης βασικό να τονίσουμε είναι ότι για να πετύχετε τη maximum διάρκεια ζωής ενός τροφίμου είναι πολύ σημαντικό να το βάζετε στο ψυγείο με τον σωστό τρόπο. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιους σχετικούς βασικούς κανόνες:
* Μη φορτώνετε με πολλά πράγματα το ψυγείο, γιατί ανεβαίνει η θερμοκρασία του.
* Μη στοιβάζετε το ένα τρόφιμο πάνω στο άλλο, γιατί εμποδίζετε την ομοιόμορφη ψύξη τους.
* Αποθηκεύετε τα ευπαθή προϊόντα ή αυτά που θέλετε να διατηρήσετε περισσότερο στο ψυχρότερο μέρος του ψυγείου (ψυχρότερα ράφια θεωρούνται αυτά που βρίσκονται κοντά στην κατάψυξη).
* Επειδή στην πόρτα του ψυγείου η ψύξη δεν είναι τόσο δυνατή όσο στα υπόλοιπα μέρη του, προτιμάτε να βάζετε εκεί τα προϊόντα μακράς διαρκείας (π.χ. αναψυκτικά, μπίρες, χυμούς κ.λπ.).
* Μην ανοιγοκλείνετε συνέχεια και μην αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου.
* Μην αφαιρείτε τη φλούδα και μην κόβετε τα φρούτα και τα λαχανικά που θα βάλετε στο ψυγείο.
* Αν βάλετε τα φρούτα στο ψυγείο, έχετέ τα τυλιγμένα σε αδιαφανείς σακούλες.
* Μην τοποθετείτε στο ψυγείο ζεστό φαγητό, αλλά αφήστε το πρώτα να κρυώσει.
* Μη βάζετε κοντά μαγειρεμένα με ωμά τρόφιμα.
* Οταν βγάζετε τρόφιμα από την κατάψυξη και αποψύχονται ποτέ μην τα ξαναψύξετε.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Η σωστή συντήρηση ξεκινά ψωνίζοντας από το σουπερμάρκετ:
* Πάντα όταν πρόκειται για τυποποιημένα προϊόντα ελέγχετε τις ημερομηνίες λήξης.
* Ξεκινώντας την επιλογή προϊόντων είναι σημαντικό να βάζετε πρώτα στο καλάθι σας μη ευπαθή τρόφιμα που δεν θέλουν ψυγείο, όπως κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια, καφέ, ρύζι κ.λπ. Στη συνέχεια, επιλέγετε τα ευπαθή που θέλουν ψυγείο, όπως γάλα, τυρί, κρέας, ψάρι και αφήνετε για το τέλος τα κατεψυγμένα.
* Οταν τελειώνετε τα ψώνια σας μη χάνετε χρόνο και αμέσως μετά το σουπερμάρκετ πηγαίνετε σπίτι.
Επιστρέφοντας στο σπίτι: 
* Εχοντας ψωνίσει είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε τα τρόφιμα που μένουν εκτός ψυγείου και να αποθηκεύετε αυτά που θέλουν ψυγείο ή κατάψυξη.
* Βάλτε αμέσως τα ευπαθή προϊόντα στο ψυγείο.

Πόσο «κρατάνε» τα τρόφιμα στο ψυγείο;
Κάτι που είναι επίσης βασικό να τονίσουμε είναι ότι για να πετύχετε τη maximum διάρκεια ζωής ενός τροφίμου είναι πολύ σημαντικό να το βάζετε στο ψυγείο με τον σωστό τρόπο. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιους σχετικούς βασικούς κανόνες:
* Μη φορτώνετε με πολλά πράγματα το ψυγείο, γιατί ανεβαίνει η θερμοκρασία του.
* Μη στοιβάζετε το ένα τρόφιμο πάνω στο άλλο, γιατί εμποδίζετε την ομοιόμορφη ψύξη τους.
* Αποθηκεύετε τα ευπαθή προϊόντα ή αυτά που θέλετε να διατηρήσετε περισσότερο στο ψυχρότερο μέρος του ψυγείου (ψυχρότερα ράφια θεωρούνται αυτά που βρίσκονται κοντά στην κατάψυξη).
* Επειδή στην πόρτα του ψυγείου η ψύξη δεν είναι τόσο δυνατή όσο στα υπόλοιπα μέρη του, προτιμάτε να βάζετε εκεί τα προϊόντα μακράς διαρκείας (π.χ. αναψυκτικά, μπίρες, χυμούς κ.λπ.).
* Μην ανοιγοκλείνετε συνέχεια και μην αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου.
* Μην αφαιρείτε τη φλούδα και μην κόβετε τα φρούτα και τα λαχανικά που θα βάλετε στο ψυγείο.
* Αν βάλετε τα φρούτα στο ψυγείο, έχετέ τα τυλιγμένα σε αδιαφανείς σακούλες.
* Μην τοποθετείτε στο ψυγείο ζεστό φαγητό, αλλά αφήστε το πρώτα να κρυώσει.
* Μη βάζετε κοντά μαγειρεμένα με ωμά τρόφιμα.
* Οταν βγάζετε τρόφιμα από την κατάψυξη και αποψύχονται ποτέ μην τα ξαναψύξετε.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *