• Latest
Γρεβενά: Συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών για τον Ε65

Σχεδόν έτοιμος ο δρόμος που θα ενώσει την Αθήνα με τη Μακεδονία -Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία

20 Μαΐου 2026
παρεα ομορφια χαμογελο

Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας

30 Ιουνίου 2026
ΧΡΗΜΑ

Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις

30 Ιουνίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού;

30 Ιουνίου 2026
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Αποθέωση για τον «Ιππόλυτο» της Θεατρικής Ομάδας «Εξ Αμάξης»

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Αποθέωση για τον «Ιππόλυτο» της Θεατρικής Ομάδας «Εξ Αμάξης»

30 Ιουνίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων στη συνοικία «Κρεβατάκια» και ενημερωτική δράση την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 για τους δημότες (Βίντεο)

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για Εκλογή Προεδρείου

30 Ιουνίου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Κάλεσμα του ΣΕΕΕΝ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο

30 Ιουνίου 2026

Ακύρωση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας της 1-7-2026 λόγω έκδοσης Νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

30 Ιουνίου 2026
Στην Κύπρο και τη Lakatamia FC, η  Έλλη Κωστάρα

Στην Κύπρο και τη Lakatamia FC, η  Έλλη Κωστάρα

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: 4o Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ – 1 έως 5 Ιουλίου

Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Βοΐου

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

30 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 02-07-2026

30 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδόν έτοιμος ο δρόμος που θα ενώσει την Αθήνα με τη Μακεδονία -Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Γρεβενά: Συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών για τον Ε65
0
SHARES
138
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε επίσης πότε τελειώνει και επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη.

Τα εμβληματικά έργα μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη σε σύγχρονο και δυναμικό κόμβο ανάπτυξης και καινοτομίας, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας σε ημερίδα που διοργάνωσε η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», προαναγγέλλοντας την ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου Ε65 και της επέκτασης του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, μέσα στο καλοκαίρι.

«Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65 θα αλλάξει τον οδικό χάρτη της ηπειρωτικής Ελλάδας, συνδέοντας απευθείας τον άξονα ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία με τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Συμπλήρωσε πως η πρόοδος κατασκευής βρίσκεται στο 95% και απομένει το τελευταίο και δυσκολότερο τεχνικά, βόρειο τμήμα, μήκους περίπου 46 χλμ., από την Καλαμπάκα μέχρι τα Γρεβενά, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σε λιγότερο από δύο μήνες.

Όσον αφορά στην επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά με πέντε νέους σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη, Μίκρα) ο κ. Δήμας εξήρε τη συμβολή του Υφυπουργού Νίκου Ταχιάου στην πρόοδο του έργου, λέγοντας πως θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότατα έως το τέλος Ιουλίου, αφού ολοκληρωθούν οι δοκιμές.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι ήδη με τη λειτουργία του Μετρό, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 15%, ενώ έχει ήδη ανανεωθεί το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, με σύγχρονα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες.

Για την Υπερυψωμένη Λεωφόρο Ταχείας Κυκλοφορίας, ο κ. Δήμας είπε πως το 50% του φυσικού αντικειμένου του έργου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι εργασίες εξελίσσονται με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός χρονοδιαγράμματος, σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μίλησε για τον γεωστρατηγικό ρόλο της Θεσσαλονίκης, η οποία αναδεικνύεται σε πύλη σύνδεσης με τα Βαλκάνια, καθώς αποτελεί κόμβο του ευρωπαϊκού δικτύου Μεταφορών και μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος με τα διεθνή δίκτυα που σχεδιάζονται, όπως ο Οικονομικός Διάδρομος Ινδίας–Μέσης Ανατολής–Ευρώπης (IMEC).

«Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει φυσικά, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη, η οποία τελευταία έχει αποκτήσει δυναμική που υπερβαίνει τα εθνικά όρια», πρόσθεσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνοντας πως υλοποιούνται έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, κυρίως του CEF, όπως οι γραμμές Θεσσαλονίκη–Προμαχώνας και Πύθιο–Ορμένιο/Αλεξανδρούπολη.

Σχετικά, συμπλήρωσε πως η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού συνεπάγεται τον εκσυγχρονισμό του Αυτοκινητόδρομου που διατρέχει όλη τη Βόρεια Ελλάδα και σύντομα θα συνδεθεί με τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, Ε65, απελευθερώνοντας τεράστια δυναμική για το εμπόριο, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Πρόσθεσε πως έχουν δρομολογηθεί δύο ακόμη σημαντικά οδικά έργα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία: η αναβάθμιση του οδικού άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Έδεσσα και η κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη).

Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στο εκτεταμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο περιλαμβάνει τόσο την κατασκευή 17 νέων σχολικών μονάδων μέσω ΣΔΙΤ όσο και την ένταξη 27 σχολείων στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου», μέσω της ΚΤΥΠ, πέραν των 80 σχολικών μονάδων που ανακαινίσθηκαν κατά την πρώτη φάση του Προγράμματος.

«Με όλα τα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται, η Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα εισέρχονται σε μια νέα εποχή ουσιαστικής βελτίωσης της ποιότητας ζωής και αναδεικνύονται ως πόλος καινοτομίας και ανάπτυξης. Ως πρότυπο βιώσιμης για όλη τη χώρα», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Δήμας.

ΠΗΓΗ

← Back

Your message has been sent

Tags: ΔΡΟΜΟΣΕ65
Previous Post

Digital nomads στο Βόϊο: Γράφει ο Ζαγκουντίνος Δημήτριος Αντιδήμαρχος Βοΐου

Next Post

Αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης -Αυτοί είναι οι νέοι κανόνες που θα ισχύουν σε όλη την Ευρώπη

Next Post
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης -Αυτοί είναι οι νέοι κανόνες που θα ισχύουν σε όλη την Ευρώπη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας
  • Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις
  • Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού;
  • Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Αποθέωση για τον «Ιππόλυτο» της Θεατρικής Ομάδας «Εξ Αμάξης»
  • Δήμος Κοζάνης: Επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων στη συνοικία «Κρεβατάκια» και ενημερωτική δράση την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 για τους δημότες (Βίντεο)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr