• Latest
επιδομα παιδιου χρημα

Τα μέτρα και τα επιδόματα που ενεργοποιούνται μέσα στο καλοκαίρι

21 Ιουνίου 2026
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Πέμπτη 8/10 διακοπή υδροδότησης στην Αγ. Παρασκευή για την αποκατάσταση βλάβης

8 Οκτωβρίου 2026

Διήμερη Εκπαιδευτική & Πολιτιστική Εκδρομή στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο από τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Κοζάνης

8 Οκτωβρίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: «Θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στα αιτήματα της περιοχής». 

Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: «Θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στα αιτήματα της περιοχής». 

8 Οκτωβρίου 2026
Η Δήμητρα Καρπόζηλου στις 4 καλύτερες αθλήτριες της ευρώπης

Η Δήμητρα Καρπόζηλου στις 4 καλύτερες αθλήτριες της ευρώπης

8 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ευρωπαϊκός Αγώνας Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ – Μόλντε στο Κλειστό της Λευκόβρυσης.(Βίντεο)

Δήμος Κοζάνης: Ευρωπαϊκός Αγώνας Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ – Μόλντε στο Κλειστό της Λευκόβρυσης.(Βίντεο)

7 Οκτωβρίου 2026
Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη

7 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να επανεξεταστεί άμεσα ο υπολογισμός των ενισχύσεων για τις ζημιές από τον παγετό του 2025

7 Οκτωβρίου 2026
Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

7 Οκτωβρίου 2026
Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

7 Οκτωβρίου 2026
Ημερίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου  των δημοσίων συμβάσεων»

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Κώστα Δούβλου στον Γ. Μαγιάγκα. Κάθε κυβικό επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΒ με 2 ευρώ!

7 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα μέτρα και τα επιδόματα που ενεργοποιούνται μέσα στο καλοκαίρι

sierafm by sierafm
21 Ιουνίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
επιδομα παιδιου χρημα
0
SHARES
31
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει σειρά μέτρων που ξεκινούν να εφαρμόζονται από τα τέλη Ιουνίου και μέσα στον Ιούλιο, με στόχο την ανακούφιση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, αλλά και τη διευκόλυνση της ρύθμισης χρεών.

Ενεργοποιείται σταδιακά μέσα στο καλοκαίρι νέο πακέτο οικονομικών παρεμβάσεων και επιδομάτων, το οποίο αφορά νοικοκυριά, μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και οφειλέτες του Δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων. Το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει σειρά μέτρων που ξεκινούν να εφαρμόζονται από τα τέλη Ιουνίου και μέσα στον Ιούλιο, με στόχο την άμεση οικονομική ανακούφιση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, αλλά και τη διευκόλυνση της ρύθμισης χρεών.

«Η πολιτική του οικονομικού επιτελείου στρατηγικά παραμένει η διανομή του πλεονάσματος με τρόπο δίκαιο. Ενός πλεονάσματος που δεν βασίζεται όπως λέει η αντιπολίτευση στους φόρους- πολύ περισσότερο τους έμμεσους- αλλά στην ανάπτυξη, την τόνωση των επενδύσεων και φυσικά την πάταξη της φοροδιαφυγής. Και φυσικά δεν πρόκειται για προεκλογικές παροχές καθώς αταλάντευτα ξεκαθαρίζουμε έναν εκλογικό ορίζοντα έως την άνοιξη του 2027. Οι φιλολαϊκές μας πολιτικές είναι αποσυνδεδεμένες από το πολιτικό σκηνικό. Το έχουμε αποδείξει εξάλλου καθώς και πέρυσι δώσαμε σε πολλές κοινωνικές κατηγορίες χωρίς να υπάρχει ενδεχόμενο καλπών. Είμαστε full time φιλολαϊκοί κι όχι part time», αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Πρώτο μέτρο αποτελεί το έκτακτο επίδομα παιδιού ύψους 150 ευρώ για κάθε παιδί, η οποία θα καταβληθεί χωρίς αίτηση απευθείας στους δικαιούχους. Η πληρωμή αναμένεται έως τα τέλη Ιουνίου και αφορά οικογένειες με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Ειδική πρόβλεψη γίνεται και για τέκνα που έχουν γεννηθεί το 2026 (μέχρι 31 Ιουλίου, δηλαδή ακόμα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου) για τα οποία, όμως, πρέπει οι γονείς να υποβάλουν αίτηση απόδοσης ΑΦΜ έως 10 Αυγούστου, προκειμένου να τους καταβληθεί στη συνέχεια το σχετικό ποσόν. Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν επηρεάζει άλλα επιδόματα ή κοινωνικές παροχές.

Παρεμβάσεις από την 1η Ιουλίου

‘Αλλα άρθρα του προς ψήφιση νομοσχεδίου προβλέπουν ακόμη έξι νέα μέτρα και παροχές:

1. από την 1η Ιουλίου ξεκινά η καταβολή επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, ύψους 300 ευρώ το μήνα, σε δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε υπουργεία, κρατικούς φορείς και οργανισμούς, ανεξάρτητες ή δικαστικές αρχές, σε θέσεις όπου προβλέπεται η χορήγηση προσωπικής διαφοράς και με την οποία η παροχή θα συμψηφίζεται. Για παράδειγμα, υπάλληλος με προσωπική διαφορά 200 ευρώ, αυτή από Ιούλιο μηδενίζεται και θα δει μόνιμη αύξηση 100 ευρώ στο μισθό του. Πρόκειται για παροχή που θα ισχύει και για όσους θα προσλαμβάνονται στο εξής στις θέσεις αυτές.

2. από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου το αργότερο) ενεργοποιείται και η αύξηση του ακατάσχετου τραπεζικών λογαριασμών για φυσικά πρόσωπα, από 1.250 σε 1.600 ευρώ.

 

Η ρύθμιση αφορά οφειλές τόσο έναντι του Δημοσίου, όσο και ιδιωτών (προς τράπεζες, προμηθευτές κλπ) και «απελευθερώνει» ποσά έως 350 ευρώ επιπλέον κάθε μήνα (έως και 4.200 ευρώ το χρόνο δηλαδή) για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που τελούν ήδη σε μέτρα είσπραξης, ή και για όσους βρίσκονται στον «προθάλαμο» των κατασχέσεων χωρίς να τους έχει ακόμα επιβληθεί. Η δυνατότητα δίδεται για έναν (και μόνον) λογαριασμό τον οποίον πρέπει να έχουν ορίσει ως ακατάσχετο, με δήλωση που έχουν υποβάλει οι ίδιοι τόσο στην ΑΑΔΕ, όσο και στην τράπεζά τους.

3. μέσα στον Ιούλιο, αμέσως μόλις εκδοθεί και η σχετική εφαρμοστική εγκύκλιος, ενεργοποιείται και η νέα δυνατότητα άρσης κατασχέσεων λογαριασμών για βεβαιωμένες οφειλές στη φορολογική διοίκηση, εφόσον εξοφλήσουν το 1/4 της οφειλής τους και ρυθμίσουν τα λοιπά χρέη τους, δίνοντας άμεση διέξοδο για την αποδέσμευση όλων των λογαριασμών τους, σε οφειλέτες που βρίσκονται ήδη σε καθεστώς κατάσχεσης.

4. μετά τη δημοσίευση του νόμου ενεργοποιείται επίσης και η νέα έκτακτη ρύθμιση των 72 δόσεων, για να μπορέσουν οι οφειλέτες να αποπληρώσουν παλαιά χρέη προς τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση (ΑΑΔΕ) σε έως 6 χρόνια -αντί δύο έτη που επιτρέπει η “πάγια” ρύθμιση των 24 δόσεων. Καλύπτει οφειλές που είχαν δημιουργηθεί πριν το 2024, εφόσον δεν ήταν σε ενεργή ρύθμιση την 21.4.2026. Η αίτηση του οφειλέτη πρέπει να υποβληθεί έως 31.12.2026 το αργότερο, στην πλατφόρμα myAADE όπου θα εμφανιστεί η σχετική επιλογή. ‘Αμεσα ο οφειλέτης ανακτά αποδεικτικό ενημερότητας ενώ, για όσους ενταχθούν, προβλέπεται και δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης με απαλλαγή από τους αναλογούντες τόκους της ρύθμισης. Ορίζεται ελάχιστη δόση από 30 ευρώ και η πρώτη καταβολή πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 3 ημερών από την αίτηση, αλλιώς η ρύθμιση χάνεται.

5. παράλληλα ενεργοποιείται αντίστοιχη ρύθμιση έως 72 δόσεων και για οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ασφαλιστικά ταμεία, ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ). Αφορά χρέη που ανάγονται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023, δεν τελούσαν σε ρύθμιση κατά την 21η Απριλίου 2026 και έχουν ελάχιστη μηνιαία δόση 30 ευρώ.

6. τέλη Ιουλίου ανοίγει όμως και ο εξωδικαστικός μηχανισμός, για οφειλέτες με χρέη κάτω από 10.000 ευρώ οι οποίοι ως τώρα αποκλείονταν αυτομάτως από τα «κουρέματα» οφειλών και τις έως 240 δόσεις για οφειλές στο δημόσιο (ή τις έως 420 δόσεις προς τράπεζες και χρηματοδοτικούς φορείς) που αυτός προσφέρει.

Η σχετική διάταξη (άρθρο 13) που μειώνει το ελάχιστο όριο οφειλών για ένταξη από 10.000 σε 5.000 ευρώ, ενεργοποιείται έναν μήνα μετά τη δημοσίευση του νόμου, για να δοθεί χρόνος να ολοκληρωθούν οι τεχνικές αλλαγές στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού.

Νέα μέτρα στα σκαριά από Σεπτέμβρη

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει όμως και επιπλέον παροχές ή μέτρα στήριξης, τα οποία ενεργοποιούνται μετά το καλοκαίρι. Από τον Σεπτέμβριο ξεκινά η δεύτερη μεγάλη φάση των παρεμβάσεων: προστασία της κύριας κατοικίας μέσω του εξωδικαστικού, επιδότηση δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, ιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στην περιφέρεια, αλλά και αύξηση της ετήσιας ενίσχυσης που καταβάλλεται κάθε Νοέμβριο σε συνταξιούχους και ευάλωτους, από 250 σε 300 ευρώ, με διευρυμένα κριτήρια για την ένταξη περισσότερων δικαιούχων.

«Είναι σαφές το μήνυμα που στέλνουμε ως κυβέρνηση στην κοινωνία, λίγους μήνες πριν τη ΔΕΘ. Μήνυμα στήριξης σειράς κοινωνικών ομάδων. Μήνυμα που αποτυπώνει καθαρά την πρόθεση παροχής βοήθειας σε συνταξιούχους, οικογένειες, παιδιά, με ταυτόχρονο προσανατολισμό στην επίλυση θεμάτων στέγασης αλλά και δράσεις για όσους αναζητούν διεξόδους από τα ιδιωτικά τους χρέη», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

ΠΗΓΗ

Tags: ΕΠΙΔΟΜΑΤΑΜΕΤΡΑ
Previous Post

Επικηρύχθηκε με 3.000 ευρώ ο οδηγός που σκότωσε το αδέσποτο σκυλάκι

Next Post

Βάσεις 2026: Πώς Φυσική, Χημεία, Οικονομία και Πληροφορική ανακατεύουν την τράπουλα στο 2ο και 4ο πεδίο

Next Post
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βάσεις 2026: Πώς Φυσική, Χημεία, Οικονομία και Πληροφορική ανακατεύουν την τράπουλα στο 2ο και 4ο πεδίο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΚ: Πέμπτη 8/10 διακοπή υδροδότησης στην Αγ. Παρασκευή για την αποκατάσταση βλάβης
  • Διήμερη Εκπαιδευτική & Πολιτιστική Εκδρομή στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο από τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Κοζάνης
  • Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: «Θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στα αιτήματα της περιοχής». 
  • Η Δήμητρα Καρπόζηλου στις 4 καλύτερες αθλήτριες της ευρώπης
  • Δήμος Κοζάνης: Ευρωπαϊκός Αγώνας Χάντμπολ Γυναικών ΠΑΟΚ – Μόλντε στο Κλειστό της Λευκόβρυσης.(Βίντεο)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr