Κοζάνη: Με κάθε επισημότητα η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
ΠΑΣΟΚ
ΣΥΠΟΤΑ
Έφη Μιχελάκη: “353.000” Η ιστορία μας…Η ίδια μας η ζωή…
ΣΠΉΛΑΙΟ ΕΡΑΤΥΡΑ
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΆΣΙΟΣ
Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για την ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ποντίων
Δήλωση Στάθη Κωνσταντινίδη για την 105η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Στη Σιάτιστα η Περιφερειακή Συνεδρίαση των  Κυνηγετικών Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας
ασθενοφορο
επιδομα παιδιου χρημα
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν κάνετε σεξ

Είτε είστε σεξουαλικά ενεργοί είτε όχι υπάρχουν θετικές και αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική σας υγεία – Τι έδειξε μεγάλη μελέτη

Δεν κάνετε σεξ και αναρωτιέστε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική σας υγεία;

Επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μεγάλη έρευνα, στην οποία εξετάστηκαν πάνω από 17.000 άτομα, για να διαπιστώσουν τι συνέπειες έχει στο μυαλό και το σώμα σας η έλλειψη του σεξ.

Τα συμπεράσματα έδειξαν ότι υπήρχαν τόσο οφέλη όσο και επιπτώσεις στην συνολική υγεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, που αφορούν τους σεξουαλικά μη ενεργούς ανθρώπους, καταρχάς διαπιστώθηκε ότι είτε έχεις ερωτικές επαφές είτε όχι, τα επίπεδα ευτυχίας κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Κατά δεύτερον, εφόσον δεν κάνετε σεξ μηδενίζετε τις πιθανότητες να προσβληθείτε από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ).

Διαπιστώνεται δηλαδή ότι τόσο οι σεξουαλικά μη ενεργοί άνθρωποι γλιτώνουν ένα μεγάλο βάσανο, που δεν είναι άλλο από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Από την άλλη, τα οφέλη του σεξ είναι πολύ περισσότερα. Το τακτικό επίπεδο οδηγεί σε ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος ανδρών και γυναικών, σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, σε μείωση των επιπέδων άγχους και σε μεγαλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.

Παράλληλα, για τις γυναίκες η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους που αποτρέπει την ακράτεια, σημείο που δεν μπορεί να «γυμνάσουν» όσοι απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

H έρευνα αναφέρει, τέλος, ότι το σεξ είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη συναισθηματική ευημερία ενός ατόμου, καθώς ανακουφίζει από το άγχος.

Εκτός αυτού, σύμφωνα με τους ειδικούς, χωρίς σεξ, θα χάσετε τις ορμόνες που προάγουν τον ξεκούραστο ύπνο, όπως η προλακτίνη και η ωκυτοκίνη.

Οι γυναίκες παίρνουν μια ώθηση οιστρογόνων που βοηθάει ακόμη περισσότερο.

Πηγή: tanea.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako