• Latest
εξοικονομω κατ οικον

Το εξοικονομώ κατ’ οίκον αλλάζει όνομα και δίνει λεφτά μέχρι και για συστήματα παρακολούθησης

8 Ιουλίου 2020
ΠΑΙΔΙ, ΚΙΝΗΤΟ

Δήμος Κοζάνης: Ενημερωτική εκδήλωση «Έφηβοι και Ψηφιακός Κόσμος: Ευκαιρίες, Κίνδυνοι και Υγιή Όρια»

5 Μαρτίου 2026
Στην Αθήνα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας. Δηλώσεις συμμετοχής

Εκδρομή στην Αθήνα, στην Έκθεση Κυνηγεσία

5 Μαρτίου 2026
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 6-8 Μαρτίου

5 Μαρτίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος:  Οικονομία και κοινωνία ασφυκτιούν, εξαρτημένες από το εισαγόμενο φυσικό αέριο – Ασφαλής μονόδρομος, η ριζική αναθεώρηση ενεργειακών επιλογών

5 Μαρτίου 2026
Προειδοποίηση του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ για το ζήτημα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην ΠΕ Κοζάνης

5 Μαρτίου 2026
ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την «Ιθάκη» στην Κοζάνη

5 Μαρτίου 2026
Καστοριά: Συνελήφθη 22χρονος για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -7- κιλών και -700- γραμμαρίων

Καστοριά: Συνελήφθη 22χρονος για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -7- κιλών και -700- γραμμαρίων

5 Μαρτίου 2026
Πωλείται επιχείρηση κομμωτήριο στη Σιάτιστα

Πωλείται επιχείρηση κομμωτήριο στη Σιάτιστα

5 Μαρτίου 2026
Ανακύκλωση ή αφήγημα;  Το στοίχημα του RU READY

Ανακύκλωση ή αφήγημα; Το στοίχημα του RU READY

5 Μαρτίου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Πραγματοποιήθηκε η Τοιχογραφία στο ΓΕΛ Σερβίων

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Πραγματοποιήθηκε η Τοιχογραφία στο ΓΕΛ Σερβίων

5 Μαρτίου 2026
Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. : Αλαζονεία, έπαρση και αποποίηση ευθυνών από τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Ημέρα της Γυναίκας: Προβολή ντοκιμαντέρ από την Δημοτική Κίνηση “Κοζάνη Τόπος να Ζεις”

5 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Φλώρινα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 52χρονος για τηλεφωνική απάτη

5 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το εξοικονομώ κατ’ οίκον αλλάζει όνομα και δίνει λεφτά μέχρι και για συστήματα παρακολούθησης

sierafm by sierafm
8 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξοικονομω κατ οικον
5
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται το νέο Εξοικονομώ κατ’ οίκον όπως ανέφερε ο ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς. Όπως είπε πρόκειται για ένα μοντέρνο και αρκετά πιο φιλικό πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής αναβάθμισης 60.000 κατοικιών ετησίως. προϋπολογισμού περίπου 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030.

«Για την επίτευξη των στόχων της εθνικής ενεργειακής μιας στρατηγικής προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση 60.000 κατοικιών ετησίως και υλοποίηση περίπου 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030.

Λόγω των απαιτήσεων που δημιουργούνται στο πλαίσιο των πρόσφατων μακροοικονομικών συνθηκών και προβλέψεων επεξεργάζονται ένα μοντέρνο και αρκετά πιο φιλόδοξο πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών για τη μετάβαση σε ένα καθεστώς στήριξης ενεργειακής εξοικονόμησης καθώς και αυτονόμησης.

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί ένα μέτρο άμεσης απόκρισης της κυβέρνησης στην εποχή μετά την πανδημία, με στόχο να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα σε κλάδους εγχώριας προστιθέμενης αξίας (κατασκευαστικός κλάδος,παραγωγή δομικών υλικών και θερμικών ηλιακών συστημάτων) και να ενισχύσει τα νοικοκυριά μέσω της μείωσης του κόστους ενέργειας», αναφέρει o κ. Θωμάς.

Περιγράφοντας τις διαφορές του σε σχέση με προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα, λέει: «Ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος του οποίου το όνομα θα είναι Εξοικονομώ-Αυτονομώ και ευελπιστούμε να ανακοινωθεί μέσα στον Ιούλιο για να τρέξει μέσα στο φθινόπωρο περιλαμβάνει εκτός από τις “κλασικές παρεμβάσεις( θερμομόνωση, κουφώματα κλπ) και την προσθήκη μιας “έξυπνης” συνιστώσας με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών που χαρακτηρίζουν ένα “ Έξυπνο Σπίτι” σηματοδοτώντας τη μετάβαση προς τη νέα ψηφιακή εποχή.

Τέτοιες τεχνολογίες είναι τα έξυπνα συστήματα διαχείρισης (φωτισμού, θέρμανσης και ψύξης, απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης) η παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά και μπαταρίες) και οι υποδομές φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

Επιπλέον θα ενισχυθούν αυτοτελείς παρεμβάσεις που αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους με εξοικονόμηση ενέργειας (π.χ θέρμανση, φωτισμός, ανελκυστήρες)».

«Σχεδιάζουμε αυξημένη ενίσχυση των παρεμβάσεων αυτών ,μέσω ολοκληρωμένων χρηματοδοτικών εργαλείων που να απευθύνονται επαρκώς και στα μεσαία εισοδήματα. Προβλέπεται μάλιστα αύξηση της επιχορήγησης αν επιτευχθεί ένας προκαθορισμένος ενεργειακός στόχος (π.χ αναβάθμιση κατά 4 ενεργειακές κατηγορίες) στη βάση ενός ενισχυμένου συστήματος ενεργειακών επιθεωρήσεων και Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).

Προβλέπεται τέλος και ειδικό κίνητρο για τις λιγνιτικές περιοχές με την εισαγωγή «ρήτρας δίκαιης μετάβασης» όπως άλλωστε έχει ξεκινήσει να γίνεται σε όλες τις δράσεις του υπουργείου,αρχής γενομένης από το νομοσχέδιο της ηλεκτροκίνησης. Σημειώνω ότι την περασμένη εβδομάδα αναβαθμίστηκαν 130.000 κτίρια και δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτό 1, 3 δισ. ευρώ.

Χάρη στα αυξημένα κεφάλαια που διεκδικούμε από το Ταμείο Ανάκαμψης στοχεύουμε στο να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα σε σχέση με τους στόχους του ΕΣΕΚ για αναβάθμιση 60.000 κτιρίων κατ΄έτος την επόμενη δεκαετία μια βασική διαφορά από το υφιστάμενο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον είναι το γεγονός ότι το νέο πρόγραμμα θα είναι μόνιμα ανοιχτό( open-ended) έως το 2030.

Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να διασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Τέλος ετοιμάζουμε νέα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης για τουρισμό, δημόσια κτίρια και επιχειρήσεις.

Το θέμα αυτό άλλωστε βρίσκεται ψηλά και στην ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα.Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί η πρόταση της Επιτροπής για το Κύμα Ανακαίνισης (Renovation Wave) στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal) όπου θα σκιαγραφείται το προφίλ των παρεμβάσεων στον κτιριακό τομέα ούτως ώστε να επιτευχθούν οι κλιματικοί και αναπτυξιακοί στόχοι της ΕΕ», προσθέτει.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Previous Post

Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο! – Πέμπτη 9 Ιουλίου, 20.00μ.μ. στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας

Next Post

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας της οδού Βελβεντού – Καταφυγίου, λόγω καταπτώσεων επί της οδού  από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών που έπληξαν την περιοχή

Next Post

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας της οδού Βελβεντού – Καταφυγίου, λόγω καταπτώσεων επί της οδού  από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών που έπληξαν την περιοχή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Ενημερωτική εκδήλωση «Έφηβοι και Ψηφιακός Κόσμος: Ευκαιρίες, Κίνδυνοι και Υγιή Όρια»
  • Εκδρομή στην Αθήνα, στην Έκθεση Κυνηγεσία
  • Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 6-8 Μαρτίου
  • Π. Κουκουλόπουλος:  Οικονομία και κοινωνία ασφυκτιούν, εξαρτημένες από το εισαγόμενο φυσικό αέριο – Ασφαλής μονόδρομος, η ριζική αναθεώρηση ενεργειακών επιλογών
  • Συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ για το ζήτημα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην ΠΕ Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr