Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα φαίνεται ότι μπορεί να βελτιώσει και την εγκεφαλική λειτουργία. Και όλα αυτά σε διάστημα μόλις 4 μηνών. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «Northwest A&F University» στο Yangling της Κίνας, οι οποίοι έκαναν την έρευνα σε πειραματόζωα.
Εικάζεται ότι πίσω από αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού κρύβεται η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη-3 (epigallocatechin-3 gallate) ή EGCG, μια πολυφαινόλη, που αποτελεί το κύριο συστατικό του. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι η EGCG μείωσε σημαντικά το λίπος στα πειραματόζωα και παράλληλα βελτίωσε τις επιδόσεις τους στα τεστ μνήμης.
Ο συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Xuebo Liu, δήλωσε: «Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την εξασθένιση της μνήμης».
Τα ευρήματα της νέας μελέτης δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The FASEB».
Πηγή:vita.gr