• Latest
χρημα

120 δόσεις: Πότε θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση

22 Απριλίου 2019
Δήμος Κοζάνης: Σε εξέλιξη οι εργασίες για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL)

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ωριγένους για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 28 και 29 Ιουλίου 2025

23 Ιουλίου 2025
κρυπτονομίσματα

Πτολεμαΐδα: Έδωσε 3.500 για αγορά κρυπτονομισμάτων!! Ήταν απάτη

23 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Προσοχή: Σε εξέλιξη προσπάθεια απάτης στη Σιάτιστα

23 Ιουλίου 2025
ποδοσφαιρο

Μπραν – Σάλτσμπουργκ: Έτοιμες να προσφέρουν θέαμα

23 Ιουλίου 2025
ασεπ

ΑΣΕΠ: Ανοίγουν αύριο 450 μόνιμες προσλήψεις σε όλη τη χώρα

23 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Αρκούδα εμφανίστηκε σε αυλή σχολείου στο Νεστόριο (βίντεο)

Καστοριά: Αρκούδα εμφανίστηκε σε αυλή σχολείου στο Νεστόριο (βίντεο)

23 Ιουλίου 2025
πονος κοιλια

Αυτό το τρόφιμο είναι πραγματικά ευεργετικό για τη δυσκοιλιότητα

23 Ιουλίου 2025
νοσοκομειο

Απελπισία σε Νοσοκομείο από τις βιαιοπραγίες Ρομά – «Χτυπούν, φυλακίζονται, αποφυλακίζονται και ξανά τα ίδια»

23 Ιουλίου 2025
ταξιδι διακοπες

Πώς να κάνετε αίτηση για την επιδότηση διακοπών Thessaly Evros Pass

23 Ιουλίου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ταξιτζής έπιασε από το λαιμό 21χρονη γιατί αρνήθηκε να πληρώσει έξτρα χρέωση

23 Ιουλίου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Άνοιξαν γυναίκα για μεταμόσχευση και ήταν ακόμα… ζωντανή – Σκάνδαλο με πρόωρες δωρεές οργάνων

23 Ιουλίου 2025
MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Οκτώ φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 882,4 MW στη Μακεδονία έλαβαν οριστική προσφορά σύνδεσης με το δίκτυο

Δύο νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί ισχύος 24,9 MW στον Δήμο Κοζάνης – Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε τη χορήγηση αδειών λειτουργίας

23 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

120 δόσεις: Πότε θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση

sierafm by sierafm
22 Απριλίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mετά το Πάσχα αναμένεται να «κληρώσει» για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει «μάχη» με το χρόνιο για να προλάβει την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία πριν από τις ευρωεκλογές.

Όμως, ήδη αναβλήθηκε η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ για τη ρύθμιση των οφειλών στην εφορία αναμένονται ακόμη και από την επόμενη εβδομάδα συνεχείς διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, καθώς οι τελευταίοι έχουν έντονες αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο που θέλει να προωθήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πηγές εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και προβλέπουν συνέχιση των διαπραγματεύσεων το προσεχές διάστημα, με στόχο την εξεύρεση λύσης σε λιγότερο γενναιόδωρη βάση. Μάλιστα αναφέρουν ότι το θέμα θα απασχολήσει την επίσκεψη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα στις 5 Μαΐου στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ, το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είχαν καταλήξει σε ένα σχέδιο ρύθμισης με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Να εντάσσονται όλοι ανεξάρτητα από το εισόδημα και την περιουσία τους
  • Η ρύθμιση να είναι άτοκη για οφειλές μέχρι 3.000 ή 5.000 ευρώ και να επιβάλλεται τόκος για χρέη άνω των 5.000 ευρώ.
  • Να διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων για όσους πληρώσουν εφάπαξ τα χρέη τους και το ποσοστό της διαγραφής των προσαυξήσεων να περιορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.
  • Να καθορίζεται η ελάχιστη δόση σε πολύ χαμηλό επίπεδο της τάξεως των 20-30 ευρώ τον μήνα ώστε να επιτυγχάνεται μεγάλος αριθμός δόσεων ακόμη και γι’ αυτούς που χρωστούν 3000-4000 ευρώ.
  • Να ενταχθούν σ’ αυτήν ακόμη και εκείνοι βρίσκονται σε ρύθμιση εφόσον πληρούν τα κριτήρια.

Οι θεσμοί αναμένεται να επιμείνουν στην θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων αλλά και στην διαμόρφωση του ποσού της ελάχιστης δόσης πάνω από τα 30-40 ευρώ τον μήνα.

Από την άλλη, στο υπουργείο Εργασίας έχουν καταλήξει στον βασικό κορμό της νέας ρύθμισης. Σύμφωνα με αυτόν, στον εν λόγω διακανονισμό θα μπορούν να ενταχθούν όλα τα ασφαλιστικά χρέη των εργοδοτών και των αυταπασχολουμένων έως τέλος του 2018, πλην εκείνων που έχουν ήδη υπαχθεί σε ρυθμίσεις του «εξωδικαστικού συμβιβασμού» και του νόμου Κατσέλη.

Οι οφειλές αυτές θα μπορούν εξοφληθούν σε έως 120 δόσεις, ενώ εθελοντικός θα είναι πιο πριν ο επαναϋπολογισμός των χρεών των αυτασφαλισμένων στον τέως ΟΑΕΕ (π.χ. έμποροι, βιοτέχνες κ.λπ.) και στο τέως ΕΤΑΑ (π.χ. μηχανικοί, δικηγόροι) με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου. Αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση θα είναι, πιθανότατα, δεκτές έως 30 Σεπτεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι οι εκπρόσωποι κυρίως των ελευθέρων επαγγελματιών έχουν ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ληφθούν υπ’ όψιν οι ενστάσεις τους για την υποχρέωση καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όσων είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, με δεδομένο ότι στην αντίστοιχη χρονική περίοδο δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Τι γίνεται με τους συνταξιούχους

«Με τη ρύθμιση οφειλών σε έως και 120 δόσεις, η οποία για πρώτη φορά προβλέπει, εκτός από το κούρεμα προσαυξήσεων και κούρεμα της βασικής οφειλής, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν περίπου 80.000 ασφαλισμένοι. Οι ασφαλισμένοι αυτοί έχουν υψηλό χρέος προς τα Ταμεία και σήμερα είναι εγκλωβισμένοι. Δεν παίρνουν και δεν μπορούν να πάρουν καμία σύνταξη, αν δεν μειώσουν την οφειλή τους. Δηλαδή, δεν γίνονται δικαιούχοι σύνταξης, λόγω χρεών, παρόλο που πληρούν τις άλλες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε απάντηση δημοσιευμάτων για «εγκλωβισμό» 80.000 συνταξιούχων.

«’Αρα, μια σύνταξη που δεν υπάρχει, δεν μπορεί να μειωθεί. Και για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους δεν χορηγείται σύνταξη από τη στιγμή που η οφειλή τους ξεπερνά τα προβλεπόμενα όρια», επισημαίνει η ανακοίνωση. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η ρύθμιση με τις 120 δόσεις και η μείωση των οφειλών δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους οι οποίοι θα αποκτήσουν εισόδημα που σήμερα δεν έχουν και, μέσω μίας μικρής παρακράτησης από τη σύνταξή τους, θα αποπληρώσουν το χρέος τους».

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΧΡΗΜΑ
Previous Post

Η τροχαία επιστρέφει πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα -Ποιοι δεν θα τις πάρουν

Next Post

Τραγωδία: 15χρονος έπεσε από ταράτσα που έπαιζε

Next Post
ασθενοφορο

Τραγωδία: 15χρονος έπεσε από ταράτσα που έπαιζε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ωριγένους για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 28 και 29 Ιουλίου 2025
  • Πτολεμαΐδα: Έδωσε 3.500 για αγορά κρυπτονομισμάτων!! Ήταν απάτη
  • Προσοχή: Σε εξέλιξη προσπάθεια απάτης στη Σιάτιστα
  • Μπραν – Σάλτσμπουργκ: Έτοιμες να προσφέρουν θέαμα
  • ΑΣΕΠ: Ανοίγουν αύριο 450 μόνιμες προσλήψεις σε όλη τη χώρα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr