• Latest
ΦΑΓΗΤΟ

5 διατροφικές συνήθειες που καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 30

12 Ιουνίου 2023
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Η ΔΕΗ απαντά… αντί του ΑΔΜΗΕ και της Κυβέρνησης

26 Ιουνίου 2026

Οι Ερωτήσεις για την συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου από την Λαϊκή Συσπείρωση

26 Ιουνίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδυναμωμένη και μια κοινωνία φιμωμένη

26 Ιουνίου 2026
Tρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Συνοριακού Φύλακα Ιωάννη Παμπουκίδη

Tρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Συνοριακού Φύλακα Ιωάννη Παμπουκίδη

26 Ιουνίου 2026
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»

26 Ιουνίου 2026
ΔΕΥΑΒ: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου

ΔΕΥΑΒ: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου

26 Ιουνίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Δήμος Γρεβενών: Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής

26 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Ιατρική Ενημερωτική Διάλεξη με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας»

Κοζάνη: Ιατρική Ενημερωτική Διάλεξη με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας»

26 Ιουνίου 2026
Όχι στη ζωή με δόσεις  – Μήνυμα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την ημέρα κατά των ναρκωτικών

Όχι στη ζωή με δόσεις – Μήνυμα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την ημέρα κατά των ναρκωτικών

26 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Πτολεμαΐδα: Σήκωσαν μηχανήματα αξίας 100.000 ευρώ!!

26 Ιουνίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Κοζάνη: Έδωσε 330 ευρώ σε αγγελία απατεώνα

26 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: Ξεχωριστή κάλπη στα χωριά και ενδοδημοτική αποκέντρωση, το μήνυμά μας στην ύπαιθρο

26 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

5 διατροφικές συνήθειες που καταστρέφουν το σώμα σας μετά τα 30

sierafm by sierafm
12 Ιουνίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΦΑΓΗΤΟ
0
SHARES
54
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι πιο πολλές αλλαγές στην υγεία του σώματος αρχίζουν στα 40, 50 και 60 σας, οι διατροφικές συνήθειες μετά τα 30 καθορίζουν τις μετέπειτα δεκαετίες. Μετά τα 30 είναι μια καλή στιγμή για να αρχίσετε να έχετε υγιεινές διατροφικές.

Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι αν δεν είστε προσεκτικοί, ορισμένες διατροφικές συνήθειες θα μπορούσαν ενδεχομένως να καταστρέψουν το σώμα σας μετά τα 30 σας.

Από τα 30 και μετά, αρχίζουν κάποιες αλλαγές που είναι εμφανείς, ούτε τις αντιλαμβάνεστε, αλλά συμβαίνουν, όπως:

  • Υγεία των οστών: Μετά την ηλικία των 30, τα οστά σας θα αρχίσουν να χάνουν μέταλλα και πυκνότητα.
  • Μυϊκός ιστός: Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα σας αρχίζει να χάνει άπαχο μυϊκό ιστό και αυτή η διαδικασία ξεκινά μετά τα 30.
  • Σωματικό λίπος: Το σωματικό σας λίπος αυξάνεται επίσης με την ηλικία και ο κίνδυνος κοιλιακού λίπους αυξάνεται επίσης.

Διατροφικές συνήθειες που καταστρέφουν το σώμα σας στα 30 σας

1. Δεν λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο ή βιταμίνη D

Τα οστά αρχίζουν να χάνουν πυκνότητα στα 30. Ένας τρόπος για να επιβραδύνετε αυτή τη διαδικασία και να διατηρήσετε τη δύναμη των οστών σας είναι να λαμβάνετε θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τα οστά, όπως ασβέστιο και βιταμίνη D. Το σώμα σας χρειάζεται ασβέστιο για τη δύναμη και την ανάπτυξη των οστών. Η βιταμίνη D παρέχει παρόμοιες λειτουργίες ενώ έχει επίσης προστατευτική επίδραση σε κατάγματα και φλεγμονές. Είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, φυλλώδη χόρτα και εμπλουτισμένα γεύματα, καθώς και να λαμβάνουμε επαρκή ηλιοφάνεια ή να λαμβάνουμε συμπληρώματα βιταμίνης D.

2. Αποφεύγετε τροφές που είναι υγιεινές για την καρδιά και το έντερο

Η εστίαση σε δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και λιπαρά ψάρια μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς και η λήψη μιας προληπτικής προσέγγισης για την υποστήριξη της καρδιάς σας είναι μια σοφή ιδέα.

3. Καταναλώνετε υπερβολική πρόσθετη ζάχαρη

Ο καθένας αξίζει μια γλυκιά απόλαυση όποτε θέλει, αλλά η παρακολούθηση της ποσότητας ζάχαρης που καταναλώνετε σε τακτική βάση μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το βάρος και το σάκχαρό σας στα 30 σας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο λόγω του επιπλέον λίπους που αποθηκεύεται στο σώμα μας κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας.

Η μετάβαση σε υδατάνθρακες με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, καθώς και η επιλογή υδατανθράκων που περιέχουν έναν συγκεκριμένο τύπο πρεβιοτικού που ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει τα κύτταρά σας να ανταποκρίνονται περισσότερο στην ινσουλίνη.

Οι υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη περιλαμβάνουν τρόφιμα όπως το λευκό ψωμί, τα αρτοσκευάσματα με ραφιναρισμένη ζάχαρη, τα κράκερ, τα ζαχαρούχα δημητριακά κ.λπ. Τα τρόφιμα με ανθεκτικό άμυλο περιλαμβάνουν τα φασόλια, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τις πατάτες και τις πράσινες μπανάνες.

4. Πίνετε αλκοόλ όσο στα 20 σας

Σκεφθείτε να αφήσετε πίσω τις μέρες των σπουδών με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στα 20 σας.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει συσχετιστεί με αύξηση βάρους, καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλες μεταβολικές διαταραχέ. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται ως η κατανάλωση περισσότερων από τέσσερα ποτά για τις γυναίκες και περισσότερα από πέντε ποτά για τους άνδρες.

5. Δεν λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη

Επειδή ο μυϊκός ιστός σας αλλάζει ξεκινώντας από τα 30 σας, είναι σημαντικό να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για τη μυϊκή οικοδόμηση – όπως πρωτεΐνες.

Προσθέστε μια πλούσια σε πρωτεΐνη πηγή σε κάθε γεύμα, όπως γιαούρτι, όσπρια και φακές, αυγά, τυρί κότατζ, τόφου, ψάρια ή άπαχα κρέατα και πουλερικά. Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης για να αισθάνεστε χορτάτοι και διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα σε αυτή τη δεκαετία.
Με πληροφορίες από eatthis.com

 

Tags: ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Previous Post

Κοζάνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς του κέντρου για την εκτέλεση εργασιών

Next Post

Ανοίγει το «ΕΡΓΑΝΗ» για διορθώσεις για το πρόγραμμα 150.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και το «Πρώτο Ένσημο»

Next Post
ΕΡΓΑΝΗ

Ανοίγει το «ΕΡΓΑΝΗ» για διορθώσεις για το πρόγραμμα 150.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και το «Πρώτο Ένσημο»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η ΔΕΗ απαντά… αντί του ΑΔΜΗΕ και της Κυβέρνησης
  • Οι Ερωτήσεις για την συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου από την Λαϊκή Συσπείρωση
  • Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδυναμωμένη και μια κοινωνία φιμωμένη
  • Tρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Συνοριακού Φύλακα Ιωάννη Παμπουκίδη
  • Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr