• Latest
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Για τα 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

15 Νοεμβρίου 2018
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ειδικό Ευχαριστήριο του Δήμου Γρεβενών για τη Στήριξη των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων.

27 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης για την Κοζανίτικη Αποκριά 2026

27 Φεβρουαρίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Γ. Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για το σχεδιασμό και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, των δύο χρόνων της Περιφερειακής αρχής.

27 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος  Γρεβενών: Πρόσκληση για διενέργεια εκταφών

Δήμος  Γρεβενών: Πρόσκληση για διενέργεια εκταφών

27 Φεβρουαρίου 2026
κτηνοτροφια προβατα

Πρόσκληση σε Συνάντηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Βοΐου

27 Φεβρουαρίου 2026
Μετρό Θεσσαλονίκης: Βανδαλισμοί πριν καν εγκαινιαστεί!

Μετρό: Ανήλικος έκλεψε αλυσίδα και την κατάπιε για να γλιτώσει – Τον καταδίωξαν αστυνομικοί στα τούνελ

27 Φεβρουαρίου 2026
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Instagram: Νέα μέτρα προστασίας για εφήβους – Γονείς θα ειδοποιούνται σε αναζητήσεις των παιδιών τους για αυτοκτονία

27 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός 17χρονος, έφερε τραύματα από μαχαίρι – Τι ερευνούν οι Αρχές

27 Φεβρουαρίου 2026
σχολειο

Μητέρα κατήγγειλε εκπαιδευτικό ότι έπιασε τον γιο της από τον λαιμό

27 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

18χρονος ομολόγησε πως σκότωσε τον 50χρονο πατέρα του

27 Φεβρουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Μεθυσμένος έσπασε στο ξύλο διασώστη του ΕΚΑΒ που πήγε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες

27 Φεβρουαρίου 2026
Αλτσχάιμερ ανοια

Οι 4 απλές συνήθειες μετά τα 50 που προλαμβάνουν την άνοια

27 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Για τα 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

sierafm by sierafm
15 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
19
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Γρ. Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συμπληρώνονται 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967.

Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων, στους νέους και τις νέες της Αντι-ΕΦΕΕ. Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, που πρωτοστάτησαν στον αγωνιστικό λαϊκό ξεσηκωμό, έδρασαν γενικά στις σκληρές συνθήκες της παρανομίας και των διώξεων της χούντας. Η ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεών του και η ίδρυση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, το 1968, αποτέλεσαν παράγοντες που συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιδικτατορική πάλη, καθώς και ενάντια στη διαλυτική δράση του οπορτουνισμού.

Η επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, το 1967, αποδεικνύει το χαρακτήρα της αστικής εξουσίας, ως δικτατορίας του κεφαλαίου, που παίρνει διάφορες μορφές για την εξυπηρέτηση των κερδών και των συμφερόντων του. Η δικτατορία, καθ’ όλη την επταετία ’67-’74, υπηρέτησε «διά πυρός και σιδήρου» τα συμφέροντα της αστικής τάξης σε βάρος του λαού. Υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή.

Αναδεικνύει, ακόμα, ότι ο αντικομμουνισμός, που ήταν επίσημη ιδεολογία της χούντας, αποτελεί πάντα τον προπομπό συνολικότερης επίθεσης κατά των εργαζομένων και του λαού. Η χούντα χτύπησε με μανία, με το ρόπαλο και με το χαφιέ, τα εργατικά, λαϊκά, δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Υπήρξε ένα διεφθαρμένο καθεστώς, που βασάνισε, εξόρισε, δολοφόνησε τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, ως «σιδερένια φτέρνα» του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι στις πύλες του Πολυτεχνείου δέσποζαν τα συνθήματα «Εξω οι ΗΠΑ», «Εξω το ΝΑΤΟ», στους οποίους σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανοίγει τις πύλες και τα παράθυρα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση. Η κυβέρνηση, με την ουσιαστική συμφωνία και στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, στο όνομα της λεγόμενης γεωπολιτικής αναβάθμισης, βαθαίνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας, Κίνας, άλλων δυνάμεων, με επίκεντρο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαδρόμων στρατηγικής σημασίας. Ανταγωνισμοί που εκδηλώνονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, με τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής, ενώ ήδη έχουν χυθεί ποταμοί αίματος στη Συρία, στην Υεμένη και αλλού, που συνοδεύονται με στρατιές προσφύγων.

Γι’ αυτούς τους λόγους ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά – λαϊκά στρώματα να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς της πάλης ενάντια στη δικτατορία, με τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Να διαδηλώσουν ενάντια στα κάθε λογής καλέσματα για «εθνική ενότητα» και «υπομονή» στο όνομα της «εξόδου της χώρας από τα μνημόνια» και τον κυβερνητικό εμπαιγμό της «δίκαιης ανάπτυξης», πάνω στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, βάζοντας στο επίκεντρο τη διεκδίκηση των δικών τους αναγκών.

Να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, όλη η αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας, τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος δεν βρήκαν τη δικαίωσή τους με τη μετάβαση απ’ τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον Ιούλη του 1974. Η περίοδος της μεταπολίτευσης, της λεγόμενης «καλύτερης δημοκρατίας στην Ελλάδα», δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα εργατικά – λαϊκά προβλήματα, παρά τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που επιτεύχθηκαν σε προηγούμενες συνθήκες, όπου ο συσχετισμός δύναμης και η ύπαρξη του σοσιαλιστικού συστήματος βοηθούσαν σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Αποδεικνύεται ότι οι όποιες κατακτήσεις και παραχωρήσεις στον καπιταλισμό είναι προσωρινές. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, ο αυταρχισμός, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Όσες κυβερνήσεις επέλεξαν να διαχειριστούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα ακολούθησαν αντιλαϊκές πολιτικές. Η «επόμενη μέρα» για το λαό, με πραγματική διέξοδο προς όφελός του, μπορεί να ξημερώσει με τη διαμόρφωση μιας νικηφόρας κοινωνικής συμμαχίας, που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στο ίδιο το βάρβαρο και ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα, με στόχο την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό. Αυτός ο αγώνας μπορεί να αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπά κατακτήσεις, να αντιπαλεύει το φασισμό, να υπερασπίζεται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για το λαό.

 

Previous Post

Αυτοδιοίκηση και Σύνταγμα: Τι πρότειναν οι πολιτικοί αρχηγοί χθες στη Βουλή

Next Post

Αποσταγματοποιοί (τσίπουρου) με φορολ. βιβλία και στοιχεία υποχρεώσεις και απαλλαγές. Του Ιωάννη Ρόνα.

Next Post
ΡΟΝΑΣ

Αποσταγματοποιοί (τσίπουρου) με φορολ. βιβλία και στοιχεία υποχρεώσεις και απαλλαγές. Του Ιωάννη Ρόνα.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ειδικό Ευχαριστήριο του Δήμου Γρεβενών για τη Στήριξη των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων.
  • Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης για την Κοζανίτικη Αποκριά 2026
  • Γ. Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για το σχεδιασμό και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, των δύο χρόνων της Περιφερειακής αρχής.
  • Δήμος  Γρεβενών: Πρόσκληση για διενέργεια εκταφών
  • Πρόσκληση σε Συνάντηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr