• Latest
ΤΡΑΠΕΖΑ

Tράπεζες: Ταμεία «τέλος» -Πληρωμή λογαριασμών μόνο με «αναγνώριση» κάρτας

8 Ιανουαρίου 2020
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Τα 14 πιο συνηθισμένα συμπτώματα που προκαλεί η κατάθλιψη

3 Ιουλίου 2025
ασεπ

ΑΣΕΠ: Εντός της εβδομάδας η προκήρυξη με 450 μόνιμες θέσεις με απολυτήριο λυκείου

3 Ιουλίου 2025
κλοπη κινητο

Κινητό εξερράγη μέσα σε τσάντα τουρίστριας

3 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη αντιδήμαρχος για εμπρησμό από αμέλεια

3 Ιουλίου 2025
απατη

Απάτη: Παρίστανε τον γιατρό και της πήρε 24.000 ευρώ

3 Ιουλίου 2025
Δικαστήριο δικη

Καταδίκη γιατρού για τον θάνατο 17χρονου ποδοσφαιριστή – Φυλάκιση με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια

3 Ιουλίου 2025

94χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 16χρονο σε στάση λεωφορείου

3 Ιουλίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

«Μη με μπλέξεις φεύγω εγώ» – Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή

3 Ιουλίου 2025
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για το νέο αντεργατικό τερατούργημα

2 Ιουλίου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Η «διαβούλευση Αμανατίδη» της 11ης Ιουλίου, για το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο, στερείται κάθε Νομικής και Ηθικής βάσης

2 Ιουλίου 2025
ΑΡΚΟΥΔΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Άμεση λήψη μέτρων για τα αυξανόμενα περιστατικά εμφάνισης αρκούδων στη Δυτική Μακεδονία»

2 Ιουλίου 2025
ΕΣΠΑ 

Πραγματοποιήθηκε η 4η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021–2027

2 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Tράπεζες: Ταμεία «τέλος» -Πληρωμή λογαριασμών μόνο με «αναγνώριση» κάρτας

sierafm by sierafm
8 Ιανουαρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΡΑΠΕΖΑ
20
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κλείνουν σταδιακά οι τράπεζες τα γκισέ για τους πελάτες λιανικής. Και πολύ σύντομα τα  ταμεία θα εξυπηρετούν κατά βάση τους εταιρικούς πελάτες, ενώ θα είναι ανοικτά και για τους κομιστές επιταγών.

Οι υπόλοιπες συναλλαγές -αναλήψεις, καταθέσεις, κάθε είδους πληρωμές, εμβάσματα- θα διεκπεραιώνονται αποκλειστικά από τα εναλλακτικά δίκτυα, δηλαδή ΑΤΜ, APS (κέντρα αυτόματων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα μέσα στα τραπεζικά καταστήματα), internet και phone banking.

Ήδη η Eurobank με ανακοινώσεις αναρτημένες σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της  γνωστοποιεί πως πλέον δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ με μετρητά από το ταμείο.

Και η Alpha Bank από την πλευρά της ενημερώνει την πελατεία της πως «Σύντομα, οι πληρωμές Δημοσίου και Οργανισμών με μετρητά  στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (ΚΑΣ) θα απαιτούν προσκόμιση-αναγνώριση  κάρτας Alpha Bank (ακόμη και αν είναι σε χρήματα)».

Το ίδιο σύστημα ξεκίνησε να εφαρμόζει και η Τράπεζα Πειραιώς.

Προς το παρόν, οι τράπεζες «σπρώχνουν» τους πελάτες τους προς τα εναλλακτικά κανάλια συναλλαγών. Και τους κατευθύνουν στην έκδοση χρεωστικών καρτών, καθώς μέσω αυτών  μπορούν να πραγματοποιούν γρήγορα όλες τις συναλλαγές τους, με απόλυτη ασφάλεια και ταυτόχρονα να «κτίζουν» το αφορολόγητο όριο.

Όπως χαρακτηριστικά λέει στο mononews.gr τραπεζικό στέλεχος της Eurobank «το κατάστημα, από κέντρο συναλλαγών, μετατρέπεται πλέον σε  κέντρο συμβουλευτικής τραπεζικής. Τα εναλλακτικά δίκτυα καλύπτουν όλων των ειδών τις συναλλαγές, σύντομα και αξιόπιστα χωρίς να χρειάζεται ο πελάτης να περιμένει στην ουρά για να εξυπηρετηθεί».

«Βαδίζουμε με ταχύτητα στη νέα ψηφιακή εποχή, οι τράπεζες λοιπόν αναπτύσσουν όλα τα εναλλακτικά κανάλια για να «μπλοκάρουν» τις συναλλαγές στο γκισέ», συμπληρώνει.

Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνει ο τραπεζίτης, πως το 55% των συναλλαγών που καλούνται να διεκπεραιώσουν καθημερινά οι ταμίες των τραπεζών είναι οι  αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών, με τις περισσότερες πράξεις να αφορούν μικρά ποσά.

«Είναι απρέπεια να περιμένει κάποιος στην ουρά σήμερα για να εξυπηρετηθεί, να δαπανά πολύτιμο χρόνο στην αναμονή», λέει διευθυντής καταστήματος συστημικής τράπεζας στο mononews.gr.

«Οι χρεώσεις ρυθμίζουν την αγορά» λέει άλλο τραπεζικό στέλεχος και εξηγεί πως ενώ υπάρχει η δυνατότητα οι πληρωμές πχ της ΔΕΗ να γίνονται μέσω των ΑΤΜ ή των αυτόματων μηχανών πληρωμών που έχουν εγκαταστήσει όλες οι τράπεζες, σημαντικό μέρος της πελατείας επιμένει να πληρώνει στο γκισέ.

Ωστόσο σήμερα, τέτοιου είδους πληρωμές (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) γίνονται μόνο μέσω εναλλακτικών δικτύων στις τρεις  από τις  τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Το σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, αλλάζει τη μορφή του τραπεζικού καταστήματος και καθορίζει τον τρόπο  με τον οποίο θα κινηθούν και οι ελληνικές τράπεζες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Όπως είναι γνωστό οι ελληνικές τράπεζες  έχουν  επενδύσει και επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ –θα ξεπεράσουν το 1δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2021- για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και για τον  εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας τους.

Και δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο «πόλεμος» κατά  των μετρητών βρίσκεται σε πλήρη  εξέλιξη, λειτουργώντας βέβαια και υπερασπιστικά, ως προς την κατεύθυνση καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΤΡΑΠΕΖΑ
Previous Post

Κακοκαιρίας συνέχεια: Στους -13 ξύπνησαν τα Γρεβενά, -11 σε Φλώρινα, -10 στην Πτολεμαΐδα

Next Post

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα έξι επιδόματα μέχρι 400 ευρώ που χορηγεί σε ανέργους (λίστα)

Next Post
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα έξι επιδόματα μέχρι 400 ευρώ που χορηγεί σε ανέργους (λίστα)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα 14 πιο συνηθισμένα συμπτώματα που προκαλεί η κατάθλιψη
  • ΑΣΕΠ: Εντός της εβδομάδας η προκήρυξη με 450 μόνιμες θέσεις με απολυτήριο λυκείου
  • Κινητό εξερράγη μέσα σε τσάντα τουρίστριας
  • Συνελήφθη αντιδήμαρχος για εμπρησμό από αμέλεια
  • Απάτη: Παρίστανε τον γιατρό και της πήρε 24.000 ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr