• Latest
κατασκηνωση φτελιο

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις – Πόσα παιδιά θα δεχτούν

4 Μαΐου 2024
Η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση του NT της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης για το σχέδιο νόμου περί αναμόρφωσης του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στον Δήμο Κοζάνης

15 Απριλίου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Καλονερίου

15 Απριλίου 2026
Η λειτουργία των τουριστικών δομών του Δήμου Καστοριάς για την εορταστική περίοδο 2025-2026

Αυξημένη επισκεψιμότητα στις τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς την περίοδο του Πάσχα

15 Απριλίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΣΕΠ: Ανοιχτές θέσεις εργασίας στο Δήμο Κοζάνης

15 Απριλίου 2026
Ήρθαν για να μείνουν οι ρυθμίσεις στην Εγνατία- Μετά τις αυτοψίες το χρονοδιάγραμμα

ΠΑΣΟΚ: «Η ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό είναι ζήτημα σχεδιασμού και διαφάνειας»

15 Απριλίου 2026
Γρεβενά: Σε ισχύ το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης

Γρεβενά: Σε ισχύ το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης

15 Απριλίου 2026
Νοσοκομείο Παπανικολάου

Μυστήριο με τον σοβαρό τραυματισμό, στο κεφάλι, της 17χρονης μαθήτριας στο κέντρο της Κοζάνης-Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”

15 Απριλίου 2026
Ανακοίνωση Αυτοτελούς Γραφείου Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Ανακοίνωση από το Αυτοτελές Γραφείο Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Κοζάνης

15 Απριλίου 2026
Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας: «Καστοριά – Αρχοντιά »

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας: «Καστοριά – Αρχοντιά »

15 Απριλίου 2026
Θεσμοθέτηση και δικαίωση του αγώνα των στελεχών Πληροφορικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Θεσμοθέτηση και δικαίωση του αγώνα των στελεχών Πληροφορικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

15 Απριλίου 2026
φταρνισμα, αλλεργια

6 τρόποι για να κάνετε την εποχή των αλλεργιών λιγότερο άσχημη

15 Απριλίου 2026
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Αυτοί οι ξηροί καρποί βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης

15 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις – Πόσα παιδιά θα δεχτούν

sierafm by sierafm
4 Μαΐου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κατασκηνωση φτελιο
0
SHARES
33
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα έχουν εφέτος τη δυνατότητα να κάνουν έως και 30 ημέρες διακοπές στις Παιδικές Κατασκηνώσεις μέσω του Προγράμματος της ΔΥΠΑ και του αντίστοιχου Προγράμματος του ΕΦΚΑ», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την έναρξη των αιτήσεων του προγράμματος της ΔΥΠΑ.

«Με αυτή τη δράση της ΔΥΠΑ προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ» σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «δίνουμε 70.000 vouchers σε οικογένειες που έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να κάνουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες διακοπές στις κατασκηνώσεις. Μάλιστα στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 ημέρες».

«Ειδική πρόνοια» ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «υπάρχει για τις ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς. Επίσης για πρώτη φορά μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και όσοι έκαναν αίτηση τα τελευταία δύο χρόνια αλλά δεν έλαβαν επιταγή».

Παράλληλα με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, τις επόμενες ημέρες εκκινεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, είναι προϋπολογισμού 18,427 εκατ. ευρώ και αφορά συνολικά 36.000 παιδιά ηλικίας 6-16 ετών.

Ποιους και πόσους αφορά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Σκοπός του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων εργαζομένων και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή́ των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ξεκίνησε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και ώρα 11:00. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για τις αιτήσεις δικαιούχων έως τις 12 Μαΐου και ώρα 23:59.

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελούμενων παιδιών, οι οποίοι:

• είναι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

• είναι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ, στην επαγγελματική τους κατηγορία, με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

• είναι άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι διαζευγμένοι ή έγγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, ενώ αν είναι μονογονείς, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, (μετά το πρώτο).

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ, με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ποιους και πόσους αφορά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ

Παράλληλα με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που από σήμερα 1η Μαΐου δέχεται αιτήσεις, τις επόμενες ημέρες εκκινεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΦΚΑ. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, προϋπολογισμού 18,427 εκατ. ευρώ, αφορά συνολικά 36.000 παιδιά ηλικίας 6-16 ετών. Η καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδος του ΕΦΚΑ ξεκινά την 15η Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου αποτελούμενη από πέντε κατασκηνωτικές περιόδους συνεχούς διαμονής 15 ημερών εκάστη για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, και 10 ημερών για τα παιδιά με αναπηρία.

Μάλιστα η καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδος, για ωφελούμενα τέκνα με αναπηρία, που οι γονείς τους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις κατασκηνωτικές περιόδους με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, να αρχίσει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, ήτοι το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Αυγούστου ή το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου και για 10 ημέρες συνεχούς διαμονής.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΑΙΤΗΣΕΙΣΔΥΠΑΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
Previous Post

Τι ώρα φτάνει στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Next Post

Με τι καιρό θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα – Αναλυτική πρόγνωση

Next Post
ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙΡΟΣ

Με τι καιρό θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα – Αναλυτική πρόγνωση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στον Δήμο Κοζάνης
  • Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Καλονερίου
  • Αυξημένη επισκεψιμότητα στις τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς την περίοδο του Πάσχα
  • ΑΣΕΠ: Ανοιχτές θέσεις εργασίας στο Δήμο Κοζάνης
  • ΠΑΣΟΚ: «Η ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό είναι ζήτημα σχεδιασμού και διαφάνειας»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr