• Latest
μασκα, κορονοιος

Κορονοϊός: Προσοχή στους μύθους που κυκλοφορούν στο ίντερνετ – Επισημάνσεις από τον Π.Ο.Υ.

20 Μαρτίου 2020
φταρνισμα, αλλεργια

6 τρόποι για να κάνετε την εποχή των αλλεργιών λιγότερο άσχημη

15 Απριλίου 2026
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Αυτοί οι ξηροί καρποί βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης

15 Απριλίου 2026
κλοπη

Μπήκε σε σπίτι να κλέψει και άφησε πίσω το… τσαντάκι του!

15 Απριλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Να μην εξαιρεθούν ασθενείς συμπολίτες μας με μεσογειακή αναιμία (θαλασσαιμία) από το υπό κατάθεση Νομοσχέδιο

15 Απριλίου 2026
ΠΑΠΑΣ

60χρονος ιερέας συνελήφθη λίγο πριν ψάλλει το “Χριστός Ανέστη”

15 Απριλίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα εργασίας με 12μηνη επιδότηση 14.220€ – Ξεκινούν αιτήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

15 Απριλίου 2026
Στην Εφορία θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά στο σχολείο

Λεηλάτησαν σχολείο: Έκλεψαν υπολογιστές, 8.000 ευρώ και προκάλεσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς

15 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός τουρισμός 2026: Από 1η Μαΐου οι αιτήσεις – Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις

15 Απριλίου 2026
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

«Ψηφιακή ασπίδα» για τους ανήλικους: Τι αλλάζει σε facebook, Instagram, TikTok

15 Απριλίου 2026
Σκύλος κατασπάραξε την 19χρονη μετά από 7 χρόνια στο σπίτι – Κοιμόντουσαν μαζί τη δάγκωσε στο λαιμό

Σκύλος κατασπάραξε την 19χρονη μετά από 7 χρόνια στο σπίτι – Κοιμόντουσαν μαζί τη δάγκωσε στο λαιμό

15 Απριλίου 2026
Δικαστήριο απαγόρευσε να χτυπάει η καμπάνα σε εκκλησία

Χορηγός Βοΐου: Ιερά Πανήγυρη Ζωοδόχου Πηγής

14 Απριλίου 2026
Σπάρτακος: Στο πλευρό του συνδικάτου και των διεκδικήσεών του ο Δήμαρχος Εορδαίας

Σπάρτακος: Στο πλευρό του συνδικάτου και των διεκδικήσεών του ο Δήμαρχος Εορδαίας

14 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορονοϊός: Προσοχή στους μύθους που κυκλοφορούν στο ίντερνετ – Επισημάνσεις από τον Π.Ο.Υ.

sierafm by sierafm
20 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
μασκα, κορονοιος
3
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Όπως (δυστυχώς) συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το διαδίκτυο γεμίζει με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε κείμενα που δεν αναφέρουν τις πηγές τους ή/και οι πηγές αυτές διαδίδουν παραπλανητικές οδηγίες και συμβουλές.

Γι’ αυτό ο ΠΟΥ προχώρησε σε συγκεκριμένες διευκρινήσεις επάνω στους πιο συχνούς μύθους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο γύρω από τον κορονοϊό:

Ο ιός COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί σε περιοχές με ζεστό και υγρό κλίμα

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, συμπεριλαμβανομένων των ζωνών με ζεστό και υγρό καιρό. Ανεξάρτητα από το κλίμα, υιοθετήστε προστατευτικά μέτρα αν ζείτε ή ταξιδεύετε σε μια περιοχή που έχει κρούσματα COVID-19.

Ο κρύος καιρός και το χιόνι ΔΕΝ σκοτώνουν τον νέο κορονοϊό

Δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι ο κρύος καιρός μπορεί να σκοτώσει τον νέο κορονοϊό, ή άλλες ασθένειες. Η κανονική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος παραμένει γύρω στους 36,5 °C έως 37 °C, ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία, ή τον καιρό.

Το μπάνιο με ζεστό/καυτό νερό ΔΕΝ εμποδίζει τον κορονοϊό

Το ντους με ζεστό νερό δεν σας προστατεύει από τη νόσο COVID-19. Η κανονική θερμοκρασία του σώματος παραμένει γύρω στους 36,5 °C έως 37 °C, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του μπάνιου ή του ντους.

Ο νέος κορονοϊός ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ από τα τσιμπήματα κουνουπιών

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε στοιχεία που να δείχνουν ότι ο νέος κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από τα κουνούπια. Ο νέος κοροναϊός είναι ένας αναπνευστικός ιός που εξαπλώνεται κυρίως μέσω σταγονιδίων που δημιουργούνται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή φτερνίζεται, ή μέσω σταγονιδίων σάλιου ή εκκρίσεων από την μύτη.

Οι στεγνωτήρες χεριών ΔΕΝ σκοτώνουν τον κορονοϊό

Οι στεγνωτήρες χειρός δεν είναι αποτελεσματικοί ενάντια στη νόσο COVID-19. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το νέο κορωνοϊό, πρέπει να καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας με αλκοολούχο διάλυμα ή με σαπούνι και νερό. Στην συνέχεια θα πρέπει να τα στεγνώσετε καλά χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες ή στεγνωτήρα ζεστού αέρα.

Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι θερμικοί σαρωτές για την ανίχνευση ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό;

Οι θερμικοί σαρωτές είναι αποτελεσματικοί στην ανίχνευση ατόμων που έχουν αναπτύξει πυρετό (δηλαδή έχουν υψηλότερη από τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος) λόγω μόλυνσης με τον νέο κορωνοϊό.

Ωστόσο, δεν μπορούν να ανιχνεύσουν άτομα που έχουν μολυνθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη εκδηλώσει πυρετό. Αυτό συμβαίνει επειδή η περίοδος επώασης του κορωνοϊού διαρκεί μεταξύ 2 και 10 ημερών προτού εκδηλώσουν πυρετικά συμπτώματα.

Ο ψεκασμός με αλκοόλ ή χλωρίνη στο σώμα ΔΕΝ να σκοτώνει τον νέο κορονοϊό

Το να ψεκάσετε κάποιο διάλυμα με αλκοόλ ή χλωρίνη σε όλο το σώμα σας δεν θα σκοτώσει ιούς που έχουν ήδη εισέλθει σε αυτό. Ο ψεκασμός τέτοιων ουσιών μπορεί να είναι επιβλαβής για τα ρούχα ή τους βλεννογόνους (δηλαδή τα μάτια, το στόμα). Να γνωρίζετε ότι τόσο η αλκοόλη όσο και η χλωρίνη μπορεί να είναι χρήσιμες ουσίες για την απολύμανση επιφανειών, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις κατάλληλες συστάσεις.

Είναι ασφαλές να παραλάβετε ένα πακέτο από την Κίνα

Τα άτομα που λαμβάνουν πακέτα από την Κίνα δεν κινδυνεύουν να προσβληθούν από τον νέο κορωνοϊό. Από προηγούμενη ανάλυση, γνωρίζουμε ότι οι κορωνοϊοί δεν επιβιώνουν πολύς χρόνο σε αντικείμενα, όπως γράμματα ή πακέτα.

Μπορούν τα κατοικίδια ζώα στο σπίτι να μεταδώσουν τον νέο κορονοϊό;

Επί του παρόντος, ΔΕΝ υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα κατοικίδια ζώα, όπως τα σκυλιά και οι γάτες, μπορούν να μολυνθούν με το νέο κορωνοϊό. Ωστόσο, είναι πάντα καλό να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό μετά από κάθε επαφή με κατοικίδια ζώα. Αυτό σας προστατεύει από διάφορα κοινά βακτηρίδια όπως το E.coli (ελικοβακτηρίδιο) και η σαλμονέλα που μπορούν να περάσουν από τα κατοικίδια ζώα στον άνθρωπο.

Το εμβόλιο κατά της πνευμονίας ΔΕΝ προστατεύει από τον νέο κορονοϊό

Τα εμβόλια κατά της πνευμονίας, όπως το πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο και το εμβόλιο Haemophilus influenza τύπου Β (Hib), ΔΕΝ παρέχουν προστασία έναντι του νέου κορωνοϊού.

Ο κορονοϊός είναι τόσο νέος και διαφορετικός που χρειάζεται το δικό του εμβόλιο. Οι ερευνητές προσπαθούν να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19.

Ωστόσο, αν και τα εμβόλια κατά της πνευμονίας δεν είναι αποτελεσματικά κατά του κορωνοϊού, συνιστάται ο εμβολιασμός γενικότερα κατά των αναπνευστικών ασθενειών για την προστασία της υγείας σας.

Η τακτική εσωτερική πλύση της μύτης σας με αλατούχο διάλυμα ΔΕΝ αποτρέπει τη νόσο COVID-19

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η τακτική πλύση τους εσωτερικού της μύτης με αλατούχο διάλυμα προστατεύει από τον νέο κορωνοϊό.

Υπάρχουν κάποιες περιορισμένες ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακάμψουν πιο γρήγορα από το κοινό κρυολόγημα. Ωστόσο, ΔΕΝ έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Μπορεί, αν φάμε σκόρδο, να αποτρέψουμε την μόλυνση με τον νέο κορονοϊό;

Το σκόρδο είναι μια υγιεινή τροφή που μπορεί έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ωστόσο, ΔΕΝ υπάρχουν στοιχεία ότι η κατανάλωση σκόρδου προστατεύει τους ανθρώπους από τον νέο κορωνοϊό.

Η επάλειψη με σησαμέλαιο ΔΕΝ αποκλείει την είσοδο στον κορονοϊό

Το σησαμέλαιο ΔΕΝ σκοτώνει τον νέο κορωναϊό. Υπάρχουν μερικά χημικά απολυμαντικά που μπορούν να σκοτώσουν τον κορωνοϊό επάνω σε επιφάνειες. Αυτές περιλαμβάνουν απολυμαντικά με βάση την χλωρίνη, ή αιθανόλη 75%, ή υπεροξικό οξύ ή και χλωροφόρμιο.

Ωστόσο, έχουν ελάχιστες ή καθόλου επιπτώσεις στον κορωνοϊό, αν τις βάζετε στο δέρμα ή κάτω από την μύτη σας. Μπορεί ακόμη και να είναι επικίνδυνο να τοποθετήσετε αυτές τις χημικές ουσίες στο δέρμα σας.

Ο νέος κορωνοϊός ΔΕΝ επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους

Άτομα ΟΛΩΝ των ηλικιών μπορούν να νοσήσουν με τη COVID-19. Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις (όπως άσθμα, διαβήτης, καρδιακές παθήσεις) φαίνεται να είναι πιο ευάλωτα στον κορωνοϊό.

Τα αντιβιοτικά ΔΕΝ αποτελεσματικά στην πρόληψη και θεραπεία του νέου κορονοϊού

Τα αντιβιοτικά ΔΕΝ λειτουργούν ενάντια στους ιούς, παρά μόνο ενάντια στα βακτήρια.

Ωστόσο, εάν νοσηλευτείτε με τη νόσο CONVID-19, μπορεί να σας χορηγηθεί αντιβιοτική θεραπεία, επειδή υπάρχει πιθανότητα βακτηριακής συν-μόλυνσης.

Πηγή: https://www.who.int

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Κορωνοϊός: Όλα τα τελευταία δεδομένα για τα βαριά περιστατικά και τους θανάτους στην Ελλάδα

Next Post

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Εικόνες «αποκάλυψης» στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο – Δείτε βίντεο

Next Post
κορονοιος

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Εικόνες «αποκάλυψης» στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο - Δείτε βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 6 τρόποι για να κάνετε την εποχή των αλλεργιών λιγότερο άσχημη
  • Αυτοί οι ξηροί καρποί βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης
  • Μπήκε σε σπίτι να κλέψει και άφησε πίσω το… τσαντάκι του!
  • Π. Κουκουλόπουλος: Να μην εξαιρεθούν ασθενείς συμπολίτες μας με μεσογειακή αναιμία (θαλασσαιμία) από το υπό κατάθεση Νομοσχέδιο
  • 60χρονος ιερέας συνελήφθη λίγο πριν ψάλλει το “Χριστός Ανέστη”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr