• Latest
self test

Self test στον ιδιωτικό τομέα: Ποιοι, πώς και πότε πρέπει να το κάνουν

11 Μαΐου 2021
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών

25 Φεβρουαρίου 2026
Καστοριά: Ηρωίνη, Κοκαΐνη, Κάνναβη και όπλα. 3 συλλήψεις

Καστοριά: Ηρωίνη, Κοκαΐνη, Κάνναβη και όπλα. 3 συλλήψεις

25 Φεβρουαρίου 2026
ΕΛΓΑ

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 18.3 εκ. ευρώ σε 8.480 δικαιούχους

25 Φεβρουαρίου 2026
ΔΕΗ myBusiness Dynamic: Δυναμική τιμολόγηση ρεύματος επιχειρήσεων για έλεγχο κατανάλωσης και κόστους

ΔΕΗ myBusiness Dynamic: Δυναμική τιμολόγηση ρεύματος επιχειρήσεων για έλεγχο κατανάλωσης και κόστους

25 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ο Εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων Ζώνης το Σάββατο 8 Μαρτίου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Ζώνη Βοΐου για την εορτή των Αγίων Θεοδώρων

25 Φεβρουαρίου 2026
Δημος Βοΐου: Μεγάλα προβλήματα από τις εκτεταμένες πλημμύρες σε αγροτικές περιοχές. Βίντεο

Δημος Βοΐου: Μεγάλα προβλήματα από τις εκτεταμένες πλημμύρες σε αγροτικές περιοχές. Βίντεο

25 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά για το 2026-2027, η επίσημη ανακοίνωση

25 Φεβρουαρίου 2026
Κτηματολόγιο

Κτηματολόγιο: Πώς θα λύνονται οι διαφορές πριν τα δικαστήρια

25 Φεβρουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: 158 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάρτιο

25 Φεβρουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Προσυνεδριακός Διάλογος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Αγία Παρασκευή Κοζάνης

25 Φεβρουαρίου 2026
Συνεχίζεται η ενίσχυση των κτηνοτρόφων με νέες ποτίστρες στον Δήμο Γρεβενών.

Συνεχίζεται η ενίσχυση των κτηνοτρόφων με νέες ποτίστρες στον Δήμο Γρεβενών.

25 Φεβρουαρίου 2026
νοσοκομειο

46χρονος πέθανε από έμφραγμα μετά από λάθος διάγνωση για πνευμονία

25 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Self test στον ιδιωτικό τομέα: Ποιοι, πώς και πότε πρέπει να το κάνουν

sierafm by sierafm
11 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
self test
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι νέες οδηγίες του υπουργείου Εργασίας – Ποιος πληρώνει το self test – Πού δηλώνονται τα αποτελέσματα

Τα υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα έχουν ήδη μπει στην ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν σε 8 κλάδους της οικονομίας. Ωστόσο, το ένα θα πρέπει να το πληρώσει ο εργοδότης και το δεύτερο παρέχεται δωρεάν από το κράτος.

Ας δούμε ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self test για να έχουν φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας, που πρέπει να υποβάλλουν τα αποτελέσματα, ποια είναι η επιβάρυνση του εργοδότη και ποια πρόστιμα επιβάλλονται αν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία.

1. Υποχρέωση για υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) έχουν οι εργαζόμενοι σε:

λιανεμπόριο,

εστίαση,

χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες,

μεταφορές,

υπηρεσίες καθαρισμού,

κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής,

υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων,

σχολές οδηγών

Αντίθετα δεν έχουν την υποχρέωση να υποβληθούν σε self test οι εργαζόμενοι που τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας, απασχολούνται με τηλεργασία η βρίσκονται σε νόμιμη άδεια.

2. Σύμφωνα με νέες οδηγίες του υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δυο self test ανά εβδομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο self test παρέχεται δωρεάν από το κράτος αλλά το δεύτερο πρέπει να το πληρώσει ο εργοδότης.

Δηλαδή οι εργοδότες στους 8 κλάδους της οικονομίας για τους οποίους το self test είναι υποχρεωτικό οφείλουν να αγοράσουν έως και την ερχόμενη Τετάρτη 12 Μαΐου, ένα self test για κάθε εργαζόμενο που προσέρχεται με φυσική παρουσία στη δουλειά. Θα το πληρώσουν με δικά τους έξοδα, θα το δώσουν στον εργαζόμενο και εκείνος πρέπει να δηλώσει στην Εργάνη το αποτέλεσμα.

3. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν από τον εργοδότη τους το πρώτο τεστ, να το κάνουν και να δηλώσουν στην Εργάνη το αποτέλεσμα. Από Πέμπτη 13 Μαΐου πρέπει να προμηθευτούν οι ίδιοι από τα φαρμακεία το δεύτερο self test της εβδομάδας, δωρεάν με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας. Ο εργαζόμενος οφείλει να δηλώσει στην Εργάνη και τα δυο αποτελέσματα εντός της εβδομάδας.

Τι ισχύει για την εβδομάδα από 10 έως 16 Μαΐου

Οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν τα self test έως και 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους στη δουλειά με φυσική παρουσία. Ο όρος αυτός δεν ισχύει την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς το σύστημα εφαρμόζεται πιλοτικά.

Επίσης αυτή την εβδομάδα δεν ισχύουν και τα πρόστιμα που επιβάλλει το ΣΕΠΕ και κυμαίνονται από 300 έως 1.500 ευρώ. Ειδικότερα:

Εάν ο εργαζόμενος προσέλθει για να εργαστεί χωρίς να έχει δηλώσει το αποτέλεσμα του self test ο εργοδότης υποχρεούται να μην αποδεχθεί την παροχή της εργασίας και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών, έως ότου ο εργαζόμενος συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του.

Εάν ο εργοδότης δεν τηρήσει την υποχρέωση ενημέρωσης των εργαζομένων του με κάθε πρόσφορο μέσο (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό μήνυμα, ανακοίνωση κλπ.) για τα υποχρεωτικά self test, του επιβάλλεται από το ΣΕΠΕ πρόστιμο 300 ευρώ.

Εάν σε έλεγχο του ΣΕΠΕ βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο ο οποίος δεν έχει δηλώσει αποτέλεσμα self test, του επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Αν βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο με θετικό self test (είτε στον πρώτο, είτε στον επαναληπτικό έλεγχο), του επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Πού δηλώνονται τα αποτελέσματα των τεστ

Τα αποτελέσματα και των δυο τεστ θα πρέπει να δηλώνονται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα δήλωση του θετικού αποτελέσματος, την οποία οι εργαζόμενοι εκτυπώνουν ή φέρουν σε ηλεκτρονική μορφή. Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι ανωτέρω εργαζόμενοι μεταβαίνουν εντός 24 ωρών για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο (rapid test ή PCR test) σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή σε ιδιωτική δομή της επιλογής τους με επιβάρυνση είτε του εργοδότη είτε δική τους.

Μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες εργαζόμενοι/ες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δομή εξέτασης, η οποία αποτελεί δικαιολογητικό για να τεθεί ο/η εργαζόμενος/η σε κατ’ οίκον περιορισμό και ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δομή εξέτασης, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα και ο εργαζόμενος μπορεί να προσέλθει στην εργασία του.

Πηγή: protothema.gr
Tags: SELF TEST
Previous Post

Δημοσκόπηση GPO: Στις 13,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι υπουργοί χαίρουν εκτίμησης και ποιοι όχι

Next Post

Μακρή: Υποχρεωτικό το self test στα φροντιστήρια – Δικαιούχοι οι καθηγητές

Next Post
rapid tests, ΚΟΡΟΝΟΙΟ, self test

Μακρή: Υποχρεωτικό το self test στα φροντιστήρια - Δικαιούχοι οι καθηγητές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών
  • Καστοριά: Ηρωίνη, Κοκαΐνη, Κάνναβη και όπλα. 3 συλλήψεις
  • ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 18.3 εκ. ευρώ σε 8.480 δικαιούχους
  • ΔΕΗ myBusiness Dynamic: Δυναμική τιμολόγηση ρεύματος επιχειρήσεων για έλεγχο κατανάλωσης και κόστους
  • Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Ζώνη Βοΐου για την εορτή των Αγίων Θεοδώρων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr